Haberler

Adana Kasaplar Odası Başkanı: At eti sulu olur, pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür

Güncelleme:

Adana'da bir sulama kanalında bulunan at ve eşek eti kalıntıları şehri tedirgin ederken, uzmanlar "Vatandaşlarımız, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş etleri almalılar" uyarısında bulundu. Yenilen etin at eti olup olmadığını anlamak için de tüyolar veren Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" dedi.

Adana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.

SULAMA KANALINDA AT VE EŞEK ETİ KALINTILARI BULUNDU

Kentte önceki gün merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'ndeki sulama kanalında, su çekildikten sonra hayvan kemikleri ve et kalıntıları ortaya çıktı. Çevreye yayılan kokudan rahatsız olan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen yetkililerin incelemesinin ardından kalıntıların at ve eşeklere ait olduğu anlaşıldı. Ekipler, sulama kanalındaki et kalıntılarını temizleyip, inceleme başlattı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı: At eti sulu olur, pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür

"VETERİNER ARKADAŞLAR GECE GÜNDÜZ DENETİM YAPIYOR"

Olaydan sonra tedirgin olan kent halkı için uzmanlardan uyarılar geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaçak et konusunun Adana'nın değil, tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu dile getiren Nihat Köse, "Adana Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekim arkadaşlar bu konuda oldukça yoğun çalışıp gece gündüz denetim yapıyorlar. Fakat bu kesimleri yüzde yüz engellemek mümkün değil. İnsanlar, 'At ve eşek etini kasapta nasıl anlarız?' diye soruyorlar. Kıyma veya lop haline gelmiş etin bakarak anlaşılması çok zor. Aslında mesele, sadece tek tırnaklı eti değil. Kaçak kesilmiş kırmızı veya beyaz et almak da sakıncalı. Ruhsatlı kesimhanede kesilmeyen mühürsüz her et kaçaktır. Yurttaşlarımız et alırken mutlaka veteriner hekim tarafından muayene edilmiş, karkası mühürlü olan eti satın alsınlar. Vatandaş, kasaplarına kesim belgesini ve sattığı etin hangi kesimhaneden çıktığını sorabilir" dedi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı: At eti sulu olur, pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür

"ETİ ALIRKEN FİŞ TALEP ETSİNLER"

Vatandaşların ilk olarak kendi mahalle kasaplarından şaşmamaları gerektiğini söyleyen Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Eti alırken fiş talep etsinler. Ruhsatlı, güvenli yerlerden alsınlar. Et kendini belli eder. Etin rengi pembemsi olacak ama sulu olmayacak. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür. Asıl mesele kasabınıza güvenmeniz. Bize bağlı kasaplarımızda asla böyle şeyler olmaz. Kimse Adana'nın adını kötülemesin" diye konuştu.

Adana Kasaplar Odası Başkanı: At eti sulu olur, pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adana 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

Boris PECKER:

Sayın Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur At etinin mangalı söndürecek kadar sulu olduğunu nereden biliyor sunuz? Deneyimlerinizle bizleri aydınlatır mısınız?

70
2
yanıtYanıtla
Slappingnoob:

az satmamislar

yanıt16
yanıt2
Mehmet Varol:

Şöyleki at etini pişirdiğinizde alt tarafa şırıl şırıl su akar.

yanıt1
yanıt0
Hek Tor:

At eti en iyi nasıl anlaşılır: Ağzına nal çivisi geldiğinde tabii ki...

32
2
yanıtYanıtla
Faruk Yılmaz:

Kıymada öyle bir giderki kimse anlamaz

14
3
yanıtYanıtla
Muharrem Güreli:

Kaç defa sattın yada sattirdin

15
0
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

'Kişi kendinden bilir işi' demişler. Vay kasap vay.

8
1
yanıtYanıtla
Maraşlı:

Başka ülkede böyle bir olay ve açıklama olurmu acaba :D

7
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

almanyada büyük mutfaklara hazir yemekcilere ve genelde marketlere satilan sütten kesilmis yasli inek etini degerlendirme adina %18 e kadar enjeksiyon makinasinle sinirleri öldüren ve eti yumusatan insan sagligina zarar vermedigi söylenen bir sivi enjekte edilmesi serbestir bu makinalarla bizim ülkemizde agir ceksin diye sigir etine su basildigi iddia ediliyor gercekten bazi market etleri kiymasi tencerede %35-40 fire veriyor ne yani oda at etimi.

8
0
yanıtYanıtla
serdar turan:

birde at etinden yemek tarifi verseydin

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title