Haberler

2. Uluslararası Van Gölü Film Festivali

Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Van Gölü Film Festivali", ödül töreniyle sona erdi Sinema sanatçısı İnanır: "Benim sinema holografimde bütün Türkiye'nin her ilçesinde çekilmiş filmler var, içerisinde Van eksik. Onu da en kısa zamanda telefi edeceğiz ve burada film çekeceğiz. Bunun da sözünü veriyorum"

Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Van Gölü Film Festivali",  ödül töreniyle sona erdi.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu Sema Öztürk'ün ödül töreninde, 25 film ve belgesel arasında değerlendirme yapıldı.

Festivalin onur konuğu olarak kente gelen ve büyük ilgi gören sinema sanatçısı Kadir İnanır, Van'a övgüler yağdırarak, birlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Sevenlerin sevdalarına ışık tutan filimler çekmek, dertlerini paylaşmak, kardeşlik ve özgürlüğü şiar ederek cennet gibi ülkede beraber yaşamak ideali ile hayatlarını sürdürdüklerini anlatan İnanır, "Özellikle de bizim mesleğimizle ilgili organizasyon hazırlandığında dünyanın neresinde olursak olalım elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu organizasyonun, Van gibi dünyanın en güzel şehrine film, sinema organizasyonu yapılması adına katkılar sunmasını diliyorum" dedi.

İnanır, 10 yıl sonra Türkiye'nin en güzel festivallerinden birisinin Van'da olacağına inandığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Van, hasretlerin, sevgilerin, sıcak gönüllerin diyarı. Biz Van'ı hiç görmedik ama çok yakından biliyoruz. Ülkemizin cennet köşelerinden birisi, bunu biliyoruz. Buraya vefa borcum var. Benim sinema holografimde bütün Türkiye'nin her ilçesinde çekilmiş filmler var, içerisinde Van eksik. Onu da en kısa zamanda telefi edeceğiz, burada film çekeceğiz. Bunun da sözünü veriyorum."

Organizasyonlarda birtakım eksikliklerin olabileceğini ancak bunun organizasyonu yapanların hevesini kırmaması gerektiğini vurgulayan İnanır, en büyük uluslararası organizasyonlarda  dahi sıkıntı yaşandığına dikkati çekti.

İnanır'ın konuşmasının ardından sinema ve belgesel alanında birinci seçilen eserler açıklandı.

Jüri üyeliğini Sabite Kaya, Özlem Sarıyıldız ve Fatih Kanat'ın yaptığı belgesel dalında, en iyi belgesel film ödülünü "Was" eseriyle Caner Canerik, en iyi belgesel film yönetmeni ödülünü "Ase" eseriyle Ercan Orhan, en iyi belgesel senaryosu ödülünü "Sabah Yıldızı" eseriyle Aslı Avcu - Metin Avdaç, en iyi belgesel görüntü yönetmeni ödülünü "Dom" eseriyle  Emrah Doğru - Mahmut Çelik ve en iyi belgesel film kurgusu ödülünü de "Bedia'nın izinde" isimli eseriyle Frederic Kligberg aldı.

Vecdi Sayar, Serap Aksoy, Aydın Bağardı, Tomas Balkenhol ve Ali Sürmeli'nin jüri üyeliğini yaptığı sinema dalında ise en iyi müzik ödülünü "Sen Güneşsin, Ben Ay" filmiyle Hameid Nagjafi, en iyi görüntü yönetmeni ödülünü "Sen Güneşsin, Ben Ay" filmiyle Seid Javade Mosavi, en iyi senaryo ödülünü "Küf" filmiyle Ali Aydın, en iyi erkek oyuncu ödülünü "Küf" filmindeki rolüyle Ercan Kesal, en iyi yönetmen ödülünü "Küf" filmiyle Ali Aydın, jüri özel ödülünü "Spim" adlı filmiyle Taha Karimi ve en iyi film ödülünü de "Sen Güneşsin, Ben Ay" eseriyle Muharrem Zeinatzadeh aldı.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından müzik dinletisinin sunulduğu törende, sinema sanatçısı İnanır'a hayranları büyük ilgi gösterdi. İnanır, fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışan hayranlarını kırmayarak hepsiyle tek tek fotoğraf çektirdi. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Kadir İnanır Van Gölü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title