Haberler

Çok mu zor?

Mustafa Şahin Bülbül

Mustafa Şahin Bülbül

03.05.2024 10:37

Son günlerde eğitim dünyasındaki itiraz sesleri giderek yükselmekte. Bu seslere kulak vermek çok mu zor? Öğretmenler mülakata hayır demek için yağmurun altında Ulus'ta buluşuyor, öğretmenler neden sınav puanı dışında alım kriteri istemiyor, anlamak çok mu zor? Önümüzdeki dört yıllık akademi takvimini oluşturup öğretmenlerin önünü görmesini sağlamak, orta vadeli ekonomik planlara destek olmak çok mu zor?

Eğitim dünyasında kanaat önderi olan kıymetli akademisyenlere yüzünüzü çevirip dinlemek çok mu zor? Neden bu gerginlik? Yeni müfredat ve yeni öğretmen yetiştirme sistemi gibi eleştirileri dinlemeden aceleci bir tavırla tüm tuşlara basmak yerine uzlaşıyı aramak ve bilimsel yöntemler ile hareket etmek çok mu zor?

Siyaset dünyası büyük el sıkışmayı konuşuyor, geleceğimiz olan eğitim sistemimiz için uzlaşı ve hassasiyet göstermek çok mu zor? Öğretmenlerin temsilcileri ile bir bardak çay içip sıkıntılarını dinlemek ve çözüm için imza atmak çok mu zor?

Özel okulu olduğu için tüm devlet okullarını işlevsiz hale getireni arar olduk; karşı taraf olmak yerine öğretmenlerin tarafında olmak çok mu zor?

title