Haberler

Galatasaray ile Fenerbahçe 400'ncü randevuda! Şampiyonluk düğümü çözülebilir

Güncelleme:

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında pazar günü oynanacak olan derbi maçıyla birlikte iki takım 400'ncü kez rakip olacak. Şu ana kadar ezeli rekabette Fenerbahçe'nin 148'e 128 üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, sahadan 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe yarın saat 19.00'da RAMS Park'ta karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 99 puanla zirvede yer alıyor. Sarı-lacivertliler ise 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 93 puanla ikinci sırada bulunuyor.

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ BU MAÇTA ÇÖZÜLEBİLİR

Ligde son iki haftaya girilirken, Galatasaray derbiden en az 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe kazanırsa 2023-2024 sezonu şampiyonu son hafta oynanacak müsabakaların ardından belli olacak.

EZELİ RAKİPLER İÇİN 400'NCÜ RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 17 Ocak 1909 tarihinde başlayan rekabette iki takım bugüne kadar 399 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde sarı-lacivertliler 148 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 1'i hükmen olmak üzere 128 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 123 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya'nın 540 golüne, Aslan 496 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Fenerbahçe 400'ncü randevuda! Şampiyonluk düğümü çözülebilir

BU SEZON 3'NCÜ KARŞILAŞMA OLACAK

Bu sezon Galatasaray ile Fenerbahçe iki maç yaptı. Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan müsabaka 0-0 sona erdi. İki takım ayrıca Şanlıurfa'da yapılan TFF Süper Kupa'da rakip oldu. Sarı-kırmızılılar maçın başında Mauro Icardi ile 1-0 öne geçerken, U19 ile karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertlerin sahadan çekilmesinin ardından Galatasaray hükmen 3-0 galip sayıldı.

SÜPER LİG TARİHİNDE 133 KEZ RAKİP OLDULAR

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 133 kez rakip oldu. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 52 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, 37 kez 3 puanla ayrılan taraf olurken, 44 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 162, sarı-kırmızılılar ise 130 gol atma başarısı gösterdi.

Galatasaray ile Fenerbahçe 400'ncü randevuda! Şampiyonluk düğümü çözülebilir

GALATASARAY SON 10 MAÇIN HAKİMİ OLDU

Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 1'i hükmen 5 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 2 kez kazandı. 3 mücadele ise berabere sona erdi.

DERBİDE DÜDÜK ÇALACAK İSİM BELLİ OLDU

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Spor Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (10)

Üye:

TÜRKİYE DİR GALATASARAY

32
25
yanıtYanıtla
Sedat Toprak:

Fransa Olmasın bak Eminmisin :))

yanıt9
yanıt17
Veysel null:

Galatasaray 7-0 Fenerbahçe Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum

29
22
yanıtYanıtla
NEFER OGLU:

Yarın bun hatırlatırım

yanıt2
yanıt2
ahmet çakır:

Gs:3 Fb:1

30
21
yanıtYanıtla
recep sarihan:

gs 1 Fb 4

18
25
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

Fennev Porro ücün Birine Oturu Verir

yanıt11
yanıt10
Bir insan:

Fener 2 farklı galip son kararım

21
17
yanıtYanıtla
DEMOKRAT:

Bu maçta düğüm çözülebilirmiş. Hmmm İsmail Kartal yaptı haberi herhalde.

15
9
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Maç 1 - 1 berabere biter Galatasaray şampiyon olur. Hayırlı olsun şimdiden tebrikler Galatasaray.

6
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title