Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Güncelleme:

Ankara'da görülen bir uyuşturucu davasında sanık avukatı, başörtülü hakimlerin laikliğe aykırı olduğunu belirterek hakimleri reddettiğini söyledi. Mahkeme başkanı, reddi hakim talebi üzerine duruşmayı durdurarak 2 Temmuz'a erteledi. Mahkeme heyeti, avukatla ilgili baroya şikayette bulundu.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen uyuşturucu davasında sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtüleri olmasının "laikliğe aykırı" olduğunu savunarak, hakimleri reddettiğini, dosyaya bakmamaları gerektiğini söyledi. Mahkeme başkanı, talebin değerlendirilmesi için duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.

"HAKİMİN BAŞÖRTÜSÜ ANAYASAYA VE LAİKLİĞE AYKIRI" İTİRAZI

Davanın duruşmasına tutuklu sanık Ufuk A. ile başka dosyadan tutuklu olan Serdar B. ve avukatları katıldı. Beyanların ardından mahkeme sanıklara söz verdiği esnada sanık avukatı Alperen Demirdiş reddi hakim talebinde bulundu. Gerekçesi sorulan Demirdiş, heyette bulunan mahkeme başkanının ve kadın hakimin başörtüsünün anayasaya ve laikliğe aykırı olduğunu söyledi.

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

DURUŞMA ERTELENDİ

Başörtülü hakimi reddeden avukat Alperen Demirdiş, "Türkiye Cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Anayasada mahkemenin bağımsızlığı teminat altına alınmıştır. Dini simgelerle görev yapan mahkeme başkanı ve üyesini reddediyorum" dedi.

Mahkeme başkanı, reddi hakim talebi üzerine sanıkların savunmasını almayarak, duruşmayı durdurdu. Ardından verilen ara kararda, mahkeme başkanı ve üyesi hakkında red talebi sonuçlanıncaya kadar işlem yapılmamasına karar verilerek, duruşma 2 Temmuz'a ertelendi.

AVUKAT BAROYA ŞİKAYET EDİLDİ

Öte yandan gelişme sonrası mahkeme heyetinin avukatın beyanına ilişkin Ankara 1 No'lu Baroya şikayette bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara Hakim İnsan Hakları Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (94)

Özcan Özcan:

afganistana bakın bir de isveçe bakın aradaki farkı görüyorsunuz demi?İslamla şereflendirilen ülke farkı işte.

1899
118
yanıtYanıtla
Türkkızı:

baktık isviçrede anne babası olmayan yetim çocuklar 1980 yılına kadar köle gibi satılıyordu yada ailesi bakamayan çocukları ellerinden alıp satılıyordu devlet eli ile afganistanda değil

yanıt30
yanıt342
irfan Çağlayan:

HANİ LAİKLİK ÖZGÜRLÜKTÜ BAYAN AVUKAT. KAPALI OLMAKTA BİR TERCİH MESELESİDİR VE ÖZGÜRLÜKTÜR.

1318
126
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Ince laikligin ne oldugunu ogren sonra yorum yap hatta swn hic yorum yapma

yanıt126
yanıt709
Mutlu Can:

Din ile ilgili bir dava da bu hakimin doğru karar alacağına inanıyor musunuz? Bundan dolayı başörtülü olmamalı hakim.

yanıt177
yanıt1191
Mehmet Yıldırım:

mutlu can din ile ilgili bir mahkemede açık hakimin doğru karar vereceğine inanıyormusun

yanıt943
yanıt77
Mustafa Orhan ERTUĞRUL:

Mutlu Can: yani başı açık olan hakim dindar olamaz mı, kafir mi bunlar. Dini bir konunun mahkemede ne gibi bir konu olacağını bir kenara koyduk zaten.

yanıt310
yanıt25
Songül Sürücü:

Benim Kkk, haklı önce laikliğin anlamını öğrenmek lazım. Kapalı yada açık bi derdim yok kişilerle. Fakat avukat davasında haklı, objektif bakmak lazım olaya.

yanıt40
yanıt330
KILIÇ ASLAN:

Mutlu Can: Siz kazanın doğurduğuna inanıp, öldüğüne inanmama durumunda olduğunuzun farkında mısınız peki ? Kişiye özel hakimler olsun isterseniz. Senelerdir kapalı yada sakalı olduğu için yargılanan insanlar, namaz kıldığı için askerden atılanlar, okullara alınmayanlar, zorla tavşan kulağı bağlayacaksınız, toplu iğne bile kullanamazsınız denilerek dayatmaya uğtatılan insanlar çok adil olunduğu için yaşıyordu bunları değil mi. İnsan Allahdan korkar biraz diyeceğim ama laiksiniz ya inanmazsınız.

yanıt176
yanıt14
dikduran adam:

Mutlu Can: sizde dine düşmanlık yapıp mahkemlere düşmeyin ozaman

yanıt92
yanıt14
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title