Haberler

Sayıların hayatımızdaki önemi

Didar Üstün

Didar Üstün

Sunucu-Moderatör
22.01.2021 10:18

İsmimiz, Doğum tarihimiz çok şey söylüyor. Peki Siz nasıl birisiniz? Özge Acar Önel ile evrenin matematiğinin bize ifade ettiği tüm detayları konuştuk!

Öncelikle sormak istiyorum Numeroloji nedir ve Siz nasıl bu yolculuğa başladınız?

Numeroloji kısaca sayı mühendisliğidir. İsimdeki her harfin ve doğum tarihinden gelen rakamların belli bir titreşimde olduğunu ve bu titreşimin çakralara olan etkisini ölçer. En eski kaynaklar Mısır ve Babil döneminde görülse de günümüz numerolojisinin temelleri Yunan filozof Pisagor tarafından atılmıştır.

Ben Özge, Ankara' da doğdum büyüdüm. ODTÜ Makina Mühendisliği mezunuyum. Okuldan sonra iş sebebiyle İstanbul' a taşındım. Boğaziçi Üniversitesi'nde MBA yaptım. Şu an kurumsal bir şirkette, pazarlama alanında çalışıyorum. Evliyim, iki küçük çoçuğum var. Çok küçük yaşlarımda başlayan kendimi keşif süreci, bu şehirle birlikte daha da öne çıktı ve spiritüel konularla ilgilenmeye başladım. Numerolojiyi çok önceden beri araştırıyordum ama hamileliğimle birlikte, çocuğuma isim koyma sürecinde esas tanışmam oldu diyebilirim. Rakamlara bu kadar düşkün analitik bir insanın bu tarz konularla ilgilenmesi garip gibi görünse de numeroloji bana bu iki konuyu çok güzel sentezleme imkanı tanıdı. Bu kadar okul okumama rağmen hayatta başarının dışında çok daha önemli şeylerin olmasını anlamamla birlikte önüme bambaşka kapılar açıldı. Yıllarca süren sınavlarla bulduğum misyonum ise insanlara dokunup onların hayatında fark yaratabilmek. Numeroloji bunu yapmam için çok kıymetli bir yöntem. Günün sonunda mutlu, farkında ve teşekkürlerle ayrılan insanlar benim en büyük motivasyonum.

İsmimiz, doğum tarihimiz bize nasıl bilgiler veriyor?

Ben ismimizi seçerek geldiğimize inanıyorum. Her harfin bir titreşimi var ve bu bizim hayatta durduğumuz ve gitmek istediğimiz noktaları çok güzel açıklıyor. Numeroloji ile öncelikli olarak farkındalık kazanılıyor. Hani daha önce hep kalbimizin bir köşesinde hissettiğimiz, ama anlamlandıramadığımız konular vardır, işte bu konulara getirdiği açıklamalar çok yol gösterici oluyor. Güçlü yönlerinizi keşfetmeniz ve onları daha çok parlatmanız, zayıf yönlerininizi bilip onları geliştirmeye odaklanmanız için çok güzel bir araç. Tabii bir de etrafınızdaki insanları neden hayatınıza çektiğiniz, bu hayattaki hangi sınavı geçmeniz için size ayna tuttukları ve size neden "öyle" davrandıklarının cevabını bulmak hem çok keyifli, hem de çok ufuk açıcı oluyor.

Bebeğimizin adını koyarken Numerolojiden destek almak ebeveynler için nasıl bir fayda sağlıyor?

Bebek isim çalışmaları en önem verdiğim alan. Bu çalışmalarda hem anne hem babanın detaylı analizini yapıp ona göre bebeğin hangi sınavları seçerek geldiğini anlamaya çalışıyoruz. Ben isim önerisinde bulunmuyorum. Çünkü bebeğin kendi ismini seçip anne ya da babaya ilham olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ailenin isim listesi üzerinden konuşuyoruz ve en rahat edebileceği isme birlikte karar veriyoruz.

Seçilen isimle de çocukta nelere dikkat edilir ya da nelere yönlendirilirse iyi olur gibi konuların üzerinden de geçiyoruz. Sadece çocuk için değil, anne ve baba için de çok güzel farkındalık olabiliyor. Çünkü onlar belli paternleri değiştirirse zaten çocuk o sorunu hiç yaşamayabiliyor.

Sayıların anlamlarından bahsedebilir miyiz?

Her sayının aslında bir çok anlamı var ama özetlemek gerekirse:

1: Ben, eril, cesur, lider, özgün, yaratıcı

2: Sen, dişil, anaç, empati, ikna

3: Kendini ifade, ego, organizasyon, iletişim, oyun

4: Sabır, çalışkanlık, emek, sistem

5: Keşif, yenilik, merak, haz, deneyim

6: Aşk, sevgi, sorumluluk, aile, ebeveyn

7: Aydınlanma, analiz, maneviyat, ruh

8: Güç, iktidar, para, bereket, ekonomi, siyaset

9: Merhamet, vicdan, insancıllık, şifa, sanat, ilham

Rakamlar, çakralar ve tabi ki renkler arasında nasıl bir bağlantı söz konusu ?

Her harfin denk geldiği bir rakam, her rakamın denk geldiği bir çakra, her çakranın da denk geldiği bir renk var. Tüm bu eşleşmeler hayatımızın her alanına ışık tutuyor.

title