Haberler

Bach çiçek terapisi

Didar Üstün

Didar Üstün

Sunucu-Moderatör
31.01.2022 11:33

Bach Çiçek Terapisiyle Zihniniz, Bedeniniz ve Ruhunuz Dengeye Kavuşsun diyen Herlinde Hafner ile tüm merak edilenleri konuştuk.

Öncelikle Sizi tanıyabilir miyiz? Ve Bach Çiçekleri Terapisi nedir?

Bach Flowers dünyaca bilinen bir çiçek terapisidir, kişilerin duygu durumlarını düzenlemek amacıyla damla formunda kullanılır. Uzun yıllardan beri Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde tamamlayıcı tıp tedavisi olarak kabul görmüştür ve halen de kullanılmaktadır.

İsmini, onları 1930lu yıllarda keşfeden İngiliz Dr. Edward Bach'tan alır. Yaşadığımız 38 negatif duygu durumunu dengeleyen 38 şifalı Bach Çiçeği vardır. Bach Çiçekleri tamamen doğaldır ve çiçeklerin fiziksel yapısını değil sadece enerjilerini barındırır. Bu sebeple herhangi bir yan etkisi yoktur, başka bir ilaçla etkileşime girmez. Bach Çiçeklerinin yüksek titreşimli enerjileriyle bizim enerjimizde de değişim meydana gelir.

Bach Çiçekleri terapisi konunun uzmanı bir terapist ile yapılır ve seans sırasında danışman ve danışan bir anket yardımıyla profesyonel bir görüşme yaparlar. Bu sırada kişi ve durum için gerekli olan Bach Çiçekleri karışımını birlikte belirlerler. Bu karışım düzenli olarak günde 4 defa, 4 damla şeklinde dile damlatılarak ya da bir miktar su ile beraber kullanılır. Uzun süreli bir başarı elde etmek için, en az 3 şişe kullanılması ve terapi seansı ile sürecin düzenli olarak takip edilmesi tavsiye edilir.

Ben Herlinde Hafner, Avusturya doğumluyum. Sosyal pedagoji ve kadın araştırması "gender studies" eğitimini tamamladım. Kadın çalışmalarına olan ilgim sayesinde insan ilişkileri ve kadının toplumdaki yeri konulu sayısız çalışma yürüttüm. 1982'de İngiltere'de yaşadığım dönemde Bach Çiçekleri'yle tanıştım ve bir daha hiç bırakmadım. Avusturya'da Bach Flowers eğitimini tamamladım. 2004 senesinde Türkiye'ye yerleştim ve Türkiye'deki ilk Bach Flowers terapistliğini yaptım. Hem pedagoji eğitiminin verdiği insan bütünselliği bilgisini hem de kadının farklı kültür ve toplumlardaki rolü hakkındaki uzmanlık bilgimi Bach Çiçekleri Terapisi'ne aktararak danışmanlık vermeye başladım.

Bach Çiçekleri, duygu durumumuzu ve düşüncelerimizi nasıl etkiliyor?

Bach Çiçekleri, insan ruhu ve zihni üzerinde uyumlu bir etki yaratarak, kişinin mevcut potansiyelini pozitif bir dönüşüm için harekete geçirir.Bach çiçeklerinin enerjisi titreşim yolu ile bizim duygu durumumuzu düzenler. Negatif olan umutsuzluk, korku ve keder gibi duygular, Bach Çiçekleri sayesinde mutluluk, cesaret ve yaşam arzusuna dönüşmeye başlar.

Özetle Bach Çiçekleri terapisi, doğal çiçek özlerinin yardımıyla ruh-beden-zihin sağlığımızı ve dengemizi korumamıza yardımcı olur.

Bach Çiçeklerini kimler kullanabilir?

Bach Flowers %100 doğal bitkilerden elde edildiği için yan etkisi yoktur ve çocuklar dahil her yaş grubundaki kişilerin kullanımına uygundur. Hatta evcil hayvanlarımız ve bitkilerimiz için de rahatlıkla kullanılabilir.

Kriz durumlarında Bach Çiçeklerinden nasıl faydalanılabilir?

Tamamen doğal olan Bach Çiçekleri; hafif duygusal dengesizlik, düşük özgüven, depresyon, korku, yalnızlık, çaresizlik, panik atak ve benzeri krizli durumlarda kullanılabilir. Bach Çiçekleri, doğanın iyileştirici gücü sayesinde ruhumuza bir vitamin görevi görür ve kişinin halihazırda var olan potansiyelini dışarı çıkarmaya yardımcı olur ve bu şekilde krizleri çözer.

Özellikle kriz anlarında rahatlamaya yönelik hazırlanan Bach Çiçekleri damla karışımı, uzun zamandır dünyada pek çok kişinin çantasında acil durum dostu olarak yer almaktadır.

title