Haberler

Lezzeti ile damaklarda tat bırakan Amerika Kurabiyesi tarifi

Reşat Aydın

Reşat Aydın

Gastronomi Araştırmacısı executive chef
31.01.2024 10:28

Soğuk kış aylarında, evimizde bir sıcak çay veya bir fincan kahve yanında olmazsa olmazımız olan kurabiyeler, kekler, börekler, çörekler her zaman çayın ve kahvenin yanında müthiş bir ikili olarak damaklarımızda tat bırakır.

O muhteşem lezzetlerin hazı benliğimizde bir tutku olup büyük bir mutluluk çemberi oluşturur!

Bazen sabah uykudan uyandığımızda güne güzel başlamak için, bazen de işten eve geldiğimizde günün yorgunluğunu atmak için vücudumuza enerji ve mutluluk vermesi için çayımız ve kahvemiz ile kurabiye, çörek, börek ve kek güzel bir birliktelik oluyor.

Bazen tatlı, bazen tuzlu olan ve benliğimize kazınan bu lezzetleri evimizde pratik bir şekilde yapmak, bu tariflerle kolay olacak! Siz değerli okurlarıma, pastane tadında orijinal tarifleri vereceğim. Bu yazımda ise siz değerli okurlarıma muhteşem bir Amerika kurabiye tarifi veriyorum.

Muhteşem bir lezzet olan bu Amerika kurabiye tarifini misafirlerinize ve kendinize verdiğiniz değerin bir nişanesi olarak görüp, evde kolayca yapabileceğiniz bu kurabiye tarifini herkes tarafından hazırlanıp yapılarak, isterseniz misafirlerinize isterseniz kendinize pastane tadında bir lezzet şöleni sunmanız sizi mutlu edecektir.

Bu kurabiyeyi yapıp misafirlerinize ikram ederken, gönül zenginliğinizin bir nişanesi olarak hem gönüllerde hem de damaklarda iz bırakarak taktirleri toplayacaksınız.

Pastanelerde yapılan o muhteşem ürünlerin reçetelerine ulaşmak hiç o kadar kolay değildir. Çünkü her usta, tariflerini kendi hazinesi olarak görüp bir sır gibi saklar.

Ben de bir şef kardeşiniz olarak, bu lezzet sırlarını artık siz değerli okurlarımla paylaşarak pastane tadında yapabileceğiniz nefis tarifleri aktaracağım.

Sizin için bu hafta dünyanın her yerinde beğenilerek tüketilen Amerika kurabiyesinin tarifini tüm ayrıntıları ile çok basit şekilde yapabileceğiniz bu tarifi siz değerli okurlarım için Amerika Miami'den veriyorum.

Hadi şimdi Amerika kurabiyesinin malzemelerini ve yapılışını inceleyelim, hemen bu tarifi deneyin.

AMERİKAN KURABİYESİ

Malzemeler:

400 gr tereyağı veya margarin

3 yumurta

600 gr un

400 gr kırık fındık veya kırık ceviz

300 gr damla çikolata veya tablet çikolata küçük küçük doğranmış

10 gr karbonat

10 gr kabartma tozu

2 çorba kaşığı pekmez

Yapılışı:

Çikolata hariç tüm malzemeleri yoğur, en son çikolatayı ekle, yoğur, dolapta bir saat dinlendir.

Teflon tavanın altına bir yağlı kağıt koyup bir dondurma kaşığı ile araları üç parmak boşluk olacak şekilde tepsiye diz, avuç içi ile hafif bastırarak araları 4 karış aralıklı olacak şekilde diz. İstenilirse üzerine biraz daha çikolata parçaları koyarak, 175 derecede, 18 dakika seyrek fırında pişir, altın rengini alsın. Kurabiyeniz hazır.

Her şey gönlünüzce, afiyet olsun.

title