Haberler

Benching ilişki nedir?

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
17.07.2023 10:30

Günümüz tabiriyle; cepte tutma... Yani yedek kulübü yeridir.Romantik bir ilişki içerisindeyken, daha iyisi bulunur umuduyla birden çok kişiyle flört halidir. Cinsiyet ayırmadan popülerdavranış biçimine dönüşen ilişki modelidir.

Benching ilişkide olduğunuzu nasıl anlarsınız?

1– Sürekli meşgul olma; karşı taraf mantık çerçevesinde açıklama yapıyorsa elbette fedakârlık yapılabilir. Ama sebebini açıklayamıyor, bir yakın davranıp bir uzaklaşıyorsa; bu ilişkide olduğunuzun işareti olabilir.

2– Belli günlerde yazıyorsa; Gün içinde iletişim yokken sadece gece saatlerinde mesaj almanız ve belli saatlerde mesaj atıyorsa… Canı sıkıldığında sizinle iletişim kurduğunun apaçık göstergesidir.

3– Günlerce ortadan kaybolur; hiçbir şey olmamış gibi davranır. Ve çeşitli bahanelerle sizi ikna edebilir. Başkalarıyla görüşmediğini, hayatında sadece sizin olduğunuzu söylese bile bunun bir kanıtı yoktur.

4– Bir sıcak bir soğuk davranıyorsa; harika bir gün geçirirsiniz bir gün ise, olmadık şeylerden sorunlar çıkarır ve sizden uzaklaşabilir. Bu sırada diğer görüştüğü kişilerden birisi, kafasını karıştırdığını anlayabilirsiniz.

5– İlişkiniz ilerlemez. Olduğu yerde kalır. Söz vermekten kaçar. Sizi çevresinden kimseyle tanıştırmaz. Bilinmenizi istemez. Siz istediğinizde ise, bahaneler uydurur. Ayrılmak istediğinizde ya da ilginizi geri çektiğinizde tekrar ortaya çıkar ve size mantıklı gelebilecek nedenlerle ilişkinin içinde tutmaya çalışır.

Birinin hayatının; bir köşesinde yedek parça olarak kullanılacak, boş zamanlarını sizin sohbetinizle dolduracak, sizi duygusal olarak kullanarak kendi egosunu yükseltecek birine ihtiyacınız yok.

Yol verin! Gitsin.

Kalın Sağlıcakla.

title