Haberler

Nesnelerin interneti ve pazarlama

Muhammet Zeki Kılıç

Muhammet Zeki Kılıç

Dijital Dönüşüm Uzmanı
23.07.2022 03:37

Pazarlama da önemli olan kavramlardan birisi internet ve onunla ilişkili olan nesnelerin interneti kavramıdır. Nesnelerin interneti (IoT), internet üzerindeki diğer cihazlara ve sistemlere veri bağlamak ve veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılım ve diğer teknolojilerle donatılmış fiziksel nesnelerin ağı olarak tanımlanmaktadır. Bu cihazlar sıradan günlük kullanılan ev tipi eşyalardan çok özel yapım endüstriyel aletlere kadar uzanmaktadır.

Nesnelerin interneti uygulamaları perakende şirketlerinin envanteri yönetmesine, müşteri deneyimini iyileştirmesine, tedarik zincirini optimize etmesine ve işletme maliyetlerini azaltmasına olanak tanımaktadır.

Bunun yanında, ürün ile etkileşim sağlamak için ilk olarak ürün tanımlamasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tanımlama için matris kodları ve barkod sistemi gibi teknolojilerden faydalanılmaktadır. Ürün tanımlaması yapıldıktan sonra müşteri ürün ile ilgili detaylı bilgilere ve kullanıcı yorumlarına ulaşmak için üretici tarafından oluşturulan sosyal ağlara yönelmektedir.

Nesnelerin internetinin işletmeler açısından ana faydası verilere ulaşma ve analiz yapabilmektir. Elde edilen veriler sürekli olarak erişime açıktır. Anlık olarak veri elde etme ve paylaşma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Toplanan veriler yapay zeka ve analiz programları üzerinden incelenmektedir. Bu incelemeler sonucunda işletme yöneticileri problemleri tespit ederek çözüm aşamasında bu verileri kullanarak çeşitli kararlar alabilmektedir. Bu yöntem ile işletmeler hangi ürünü hangi müşteriye ne zaman sunması gerektiği ile ilgili gerçek verilere ulaşmaktadır. Toplanan verilerin anlık analizi ile pazarlamacılar yapacakları faaliyetlerde daha iyi kararlar alabilmektedir. Müşteri bazlı analiz sayesinde müşterilere özel mesajlar göndermek ve özel ürünler sunmak da mümkündür

İşletmelerin bütün bölümleri açısından nesnelerin interneti faydalar sunmaktadır. Nesnelerin interneti üretimde makine verimliliğini artırmakta, bakım onarım maliyetini düşürmekte ve tedarikçiler ile ilgili gerçek zamanlı veriler sunmaktadır. Pazarlama alanında ise tüketici ile firma arasında sadakat sağlamak için opsiyon kazandırarak müşteri deneyimini otomatikleştirmektedir.

title