Haberler

Şatafat, gösteriş, kibir

Muhammed Furkan Güneş

Muhammed Furkan Güneş

23.04.2024 10:00

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ne güzel demiş "Ey altın sırmalarla, süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi, sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler"

Istakoz polemiğinden sonra bir de Rolex polemiği gelince Ak Parti, vekillerini uyarmak zorunda kaldı. Kaldı ama öyle incitmeden, hani siz yanlış yapmıyor ama yanlış anlaşılıyorsunuz diyerek. Sana güveniyorum ama etrafındakilere güvenmiyorum hesabı.

Konuyla ilgili bir gazetenin yaptığı haberle dillendirdiği iddiada; grup yöneticileri milletvekillerini uyarmış "Herkes şu anda sizi izliyor. O sebeple attığınız her adım yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. Siz samimi olsanız bile, yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının"

Ben mi yanlış anlıyorum? Aslında bunu derken, ıstakozunuzu yemekte beis yok, Rolex saat de takabilirsiniz ama lütfen bunu sosyal ağlarda paylaşıp göstermeyin ya da habercilerin karşısında çaktırmayın gizleyin, demeye mi getiriyorlar?

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' paylaşımıyla başlayan şatafat ve gösteriş polemiğinin ikinci perdesinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 562 bin lira olduğu söylenen Rolex saati sahne aldı.

Yenişehirlioğlu, Mecliste partilileri misafir ederken, çektiği öz çekim fotoğrafında, ceket kolu bileğinden sıyrılıp da buradayım diyen Rolex saati görününce olan olmuş, medyada gösteriş ve şatafat oyunun ikinci perdesi sahnelenmişti.

İşin en ağır ve kabul edilemez boyutu ise Yenişehirlioğlu'nun fotoğrafı sosyal ağlarda "Biz bu milletin ta kendisiyiz" notuyla paylaşmış olmasıydı.

O da yetmez Yenişehirlioğlu, gelen tepkiler sonrasında "alın teriyle helal yoldan edindiğim saatimi takmaya devam edeceğim" diyerek kendini ve saatini savunmaktan da geri durmadı.

Elbette sormak lazım: Helal yoldan edinilmişse bile, milletin yoklukla boğuştuğu bir dönemde bir saate 562 bin lira verip takmak, helal yolla edinilmişse bile israf tanımına gireceği için haram yolda harcanmış olmayacak mı?

Ayıp, günah ya da haram değilse takmaya devam ettiğiniz saati neden artık fotoğraflarda gizlemeye ve örtmeye çalışıyorsunuz? Diye de sormak lazım.

Hem de nflasyon rakamlarına göre, yıllardır dünya enflasyon şampiyonu olan Venezüella'yı geçtiğimiz bir dönemde.

Halkın iliklerine kadar sancısını çektiği ve dünya yüksek enflasyon listesinde dördüncü sırada yer aldığımız bir dönemde?

Yüzde 276 ile Arjantin'in ilk sırada yer aldığı listede, Suriye yüzde 140'la ikinci, Lübnan yüzde 123'le üçüncü ve ardından gelen Türkiye yüzde 68,5 ile dördüncü sırada yer aldığı bir zamanda.

Uyarı niteliğindeki açıklamayı bir daha okuduğumda "Herkes şu anda sizi izliyor. O sebeple attığınız her adım yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. Siz samimi olsanız bile, yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının"

İzlemese sıkıntı yok mu yani? Attığınız adım yanlış değil de yanlış mı anlaşılıyor sadece? Siz samimisiniz ama sadece yanlış mı algılanıyor?

Onun için az daha özenli davranın.

Bütün mesele buymuş demek ki.

title