Haberler

Zeytin Üreticisi Vali'den İlaçlamanın Yeniden Başlamasını İstedi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ‘Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Müteşebbis heyeti toplantısında, önceliğin hemen fabrikasını kuracak kişilerden tercih edilmesini istedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 'Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) Müteşebbis heyeti toplantısında, önceliğin hemen fabrikasını kuracak kişilerden tercih edilmesini istedi. Üretici ise zeytin zararlıları ile yeniden havadan ilaçla mücadele edilmesi için destek istedi.

Hüsnü Pazarbaşı Kültür Salonu'nda düzenlenen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın başkanlığındaki toplantıya Burhaniye Kaymakam vekili Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Burhaniye Belediye Başkan vekili Çetin Sözer, AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı ve OSB üyesi Necdet Uysal ile OSB üyeleri katıldı.

OSB'DE 2 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi Şarköy yolunda 442 bin 602 metrekare alan üzerinde kuruluşu yapılan OSB'de 160 bin 340 metrekaresi kamulaştırılırken, 38 fabrika kurulabileceği, 20 dernek üyesine 18 parselin ise 35 müracaat eden kişi arasında kura da olabilir verilebileceği ve 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı açıklandı.

"30 MART 2014'DEN SONRA BİZ YOKUZ"

Balıkesir'in Büyükşehir olması nedeniyle "30 Mart 2014'den sonra biz yokuz" diyen başarılı çalışmalar dileyen OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Burhaniye OSB'de önceliği hemen fabrikasını kuracak kişiler tercih edilsin. Zaman kaybı olmamalı ve üyelerin moralleri bozulmamalıdır. Bunun için iyi bir ekip çalışması gerekiyor. Buradaki süreçte en büyük engel arıtmadır. Arıtmayı mutlaka çözmeliyiz" dedi.

Bölgede bulunan küçük sanayi dükkanları ve yola giden sorunlar nedeniyle mevcut yanlış planlamanın düzeltilmesi için Burhaniye Belediyesi tarafından 'Plan Tadilatı' yapılması istendi.

'HAVADAN İLAÇLAMA' TEKRAR BAŞLATILMALI

Edremit Körfezi'nin en büyük zenginliğinin zeytin ve turizm olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Turhan, "Körfezin en büyük özelliği ise sızma zeytinyağıdır, olmazsa, olmazıdır" diye bu sektöre özel önem verdiklerini söyledi.

Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Birliği'nin üreticilerden para tahsili yapılamadığı için kapatıldığı belirtildi ve tekrar birliğin kurularak 'Havadan İlaçlamanın' tekrar başlatılması istendi ve bu seneki üretim ve kalite düşüklüğünün bu eksikliğe bağlandı.

DERNEKLER 'FEDERASYON ÇATISI' ALTINA

Edremit Körfezi'nde faal olarak görev yapan 5 derneğin 'Federasyon Çatısı' altında birleştirilmesi isteyen OSB Müdürü Mehmet Özerdoğan, zeytin ve zeytinyağında 3 yatırılıp, 113 kazanıldığı bilgisini verdi

Edremit Körfezi'nde üretim ve zeytinyağımda aside düşüklüğünde etken olan Zeytin Sineğine karşı Havadan İlaçlamanın iki yıldır yapılmaması üreticiyi zorda bıraktığını, zeytinyağı üretimde (yıllık ürün) rekolte kaybı yüzde 60 azaldığını ve Havadan İlaçlama çalışmasının başlatılmasını isteyen AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı ve OSB Üyesi Necdet Uysal, havadan ilaçlamanın zehirli ilaçlarla değil, 'doğal karışımlarla' yapılmasını önerdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Ahmet Turhan Balıkesir Ak Parti Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title