Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ile CHP İl Başkanı Seçkin Kurt, ortak basın açıklaması düzenledi.

Artvin Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan adayı Emin Özgün ile CHP İl Başkanı Seçkin Kurt, ortak basın açıklaması düzenledi.

Özgün, bir pastanede gerçekleştirilen toplantıda, Türk lirasının Gürcistan'ın larisi karşısında yüzde 50 devaluasyona uğradığını öne sürerek, "Bir ülkenin prestiji neyle ölçülür biliyor musunuz, parasının değeriyle. Eğer bir ülkenin parasının değerini artırmak istiyorsanız fabrika açacaksınız, üretim yapacaksınız, tarım yapacaksınız. Dolara, avroya gitmeye gerek yok. Hemen yanı başımızda Gürcistan diye bir komşumuz var. Komşumuzun para birimi Lari. 100 liraya 125 Lari alıyorduk. Şimdi 100 liraya ancak 75-80 lari alabiliyoruz. İnsaf. Buna neden olan bir partinin iktidarında, Türkiye'de hiçbir şeyin sağlıklı olması mümkün değil" diye konuştu.

İl Başkanı Seçkin Kurt ise siyasi partilerin kendini seçmene anlatmaya çalıştığını ifade ederek, "Bu siyasi partilerden AK Parti'yi ayırt etmek istiyorum. Çünkü o 12 yıldır kendini bütün siyasi partilerden, tabanını da diğer siyasi partilerin tabanından ayırt etmek için elinden geleni yapıyor" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın Cerattepe'deki madenle ilgili komisyon kurulması önergesine, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın aleyhte söz aldığını ve komisyonun kurulmasını engellediğini öne süren Kurt, şunları kaydetti:

"Çıkacaklar, bizim her platform dile getirdiğimiz gibi 'biz Artvin'de maden çıkmasına karşıyız' diyecekler. İsrafil Kışla'nın Meclis'te yaptığı konuşmanın yanlış olduğunu beyan edecekler. Bizlere suç unsuru olarak gösterdikleri 'maden üzerinden siyaset yapıyorsunuz' olayını ortadan kaldırmak istiyorlarsa gitsinler bakanlarına, Başbakanlarına anlatsınlar, biri açıklama yapsın. Sayın Başbakan bir açıklama yapsın ve desin ki Artvin'in tepesinde, Artvin'i yok edecek madenin çıkmasına biz de karşıyız. Bunu engelleyeceğiz.' Biz de ikna olalım ve bu konuda bizler de siyaset yapmayalım. Seçimden 10 gün evvel insanların akıllarını karıştırmak için gelip panellerde oturmasınlar."

Toplantı basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Seçkin Kurt Emin Özgün Gürcistan Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title