Haberler

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Yaman Dede'yi Anlattı

Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Yaman Dede (Diyamandi)’ söyleşisi ve imza günü programları ile devam etti.

Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri ' Yaman Dede (Diyamandi)' söyleşisi ve imza günü programları ile devam etti. Yazar Sadık Yalsızuçanlar günün ilk etkinliğinde Sakarya Anadolu Lisesi öğrencileriyle, daha sonra ise Faik Baysal Kütüphanesi'nde kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak Sakarya Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşan Yazar Sadık Yalsızuçanlar, günün ikinci programında Faik Baysal Kütüphanesi'nde kültür sanat dostları ile bir araya geldi. Yalsızuçanlar'ın son kitabı ' Yaman Dede (Diyamandi)'nin konuşulduğu programın sonunda kitap imzası da gerçekleştirildi. Sakarya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Sadık Yalsızuçanlar, gerçekleştirilen programlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmasının başında son kitabı Diyamandi ile ilgili bilgiler veren Sadık Yalsızuçanlar, "Diyamandi etrafından kurgulanan bu kitap, bu zatın daha çok ailesine, öğrencilerine ve dostlarına gönderdiği mektuplardan oluşmaktadır. Aşkla yandığı için kendisine Anadolu'da Yaman Dede veya Yanan Dede denmiştir. Kendisine dede denmesinin sebebi de Mevlevi dedesi ve dervişi olması sebebiyledir" ifadelerini kullandı.

Sadık Yalsızuçanlar konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Yaman Dede, 1887 yılında Kayseri'nin Talas beldesinde bir Rum aileden dünyaya geldi. 11 - 12 yaşlarında İslam dinine ilgi duymaya başladı. Müslüman olması ise ortaokulda Farsça dersinde hocasının tahtaya yazdığı Mevlana'nın Mesnevisi'nin ilk dizeleri ile tanışmasıyla gerçekleşiyor. Ancak bunu çevresindekilerden, Rum eşinden ve kızından 42 yıl boyunca gizliyor. İbadetlerini gizli bir şekilde yerine getiriyor. Ancak ilerleyen süreçte Müslüman olduğunu açıkladığında ailesinden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Yaman Dede, Hayrettin Karaman, Osman Nuri Topbaş, Bekir Topaloğlu ve Ahmet Sarıçam gibi büyük isimlerin Farsça hocalığını yapmıştır." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faik Baysal Kütüphanesi Sadık Yalsızuçanlar Yaman Dede Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title