Haberler

Van'da 'Sterilizasyon Dezenfeksiyon' Konulu Seminer

Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon (Das) Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Günaydın, Hastanelerdeki Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Konusunun, Eski Bakanlardan Veysel Atasoy'un Hastane Enfeksiyonu Nedeniyle Yaşamını Yitirmesinin Ardından Önem Kazandığını Söyledi.

Dezenfeksiyon Antisepsi Sterilizasyon (DAS) Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Günaydın, hastanelerdeki sterilizasyon ve dezenfeksiyon konusunun, eski bakanlardan Veysel Atasoy'un hastane enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından önem kazandığını söyledi.

DAS ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) ortaklaşa düzenlediği 9. Sterilizasyon Dezenfeksiyon konulu seminer, Urartu Oteli'nde başladı. Basın mensuplarına düzenlenen seminer ile ilgili bilgi veren DAS Genel Sekreteri Prof. Dr. Günaydın, Van'da 9'uncusunu düzenledikleri seminere konuşmacı olarak katılan akademisyenlerin konularında uzman kişilerden oluştuğunu belirtti.

Türkiye'deki hastanelerin sterilizasyon ve dezenfeksiyon konularında giderek gelişme gösterdiğini anlatan Günaydın, hastanelerdeki sterilizasyon ve dezenfeksiyon konusunun, eski Bakanlardan Veysel Atasoy'un hastane enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından önem kazandığını söyledi. Türkiye genelinde bir çok hastane binasının eski olduğunu da ifade eden Günaydın, "Binalar eski olduğu için yeni sterilizasyon ve dezenfeksiyon ünitelerinin kurulması konusunda sıkıntıya yol açıyor" dedi.

Sterilizasyon ve dezenfeksiyona yönelik bilgilendirme çalışmalarının devam edeceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Günaydın, "Bu toplantı dışında, Trabzon, Adana ve Kayseri'de de seminer düzenleyeceğiz. 2009 yılında da Antalya'da çok katılımlı bir kongre düzenleneceğiz. Bu toplantılarla gittiğimiz illere konuyla ilgili bilgilerimizi paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Van'da düzenlenen ve yaklaşık 140 kişinin katıldığını seminer boyunca, merkezi sterilizasyon ünitesi yapılanması, sterilizasyon, temizlik ve dezenfeksiyon ile enfeksiyon kontrolü konularının ele alınacağı 4 oturum düzenleneceği kaydedildi.

(ŞA-MET-Y) 24.05.2008 18:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title