Haberler

Vali Orhan Düzgün'e Turist İlgisi

Vali Orhan Düzgün inceleme ve değerlendirme gezisi amacıyla gittiği Yeşilhisar'da turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Vali Orhan Düzgün inceleme ve değerlendirme gezisi amacıyla gittiği Yeşilhisar'da turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Vali Düzgün'ü Yeşilhisar'a ziyaretinde, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Yeşilhisar Belediye Başkan Vekili Mehmet Seres, İlçe Emniyet Müdürü Özden Özden, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Nihat Karadağ ile birim yöneticileri ve bazı vatandaşlar karşıladı.

Kayseri sınırları içerisinde yer alan Soğanlı Köyü'ne geçen Vali Düzgün, burada Soğanlı bebekleri yapıp satan yöre kadınlarıyla buluştu. Soğanlı bebekleriyle ilgili Köy Muhtarı Mustafa Ablak'tan bilgi alan ve yöre kadınlarının taleplerini dinleyen Vali Düzgün, Soğanlı bebeklerine karşı profesyonel bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Soğanlı bebeklerine büyük ilgi gösteren Vali Düzgün cep telefonuyla, bez bebeklerin fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmedi. Bol bol soğanlı bebeklerini fotoğraflayan Düzgün, bez bebeklerin yöre halkını temsil etmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Soğanlı Vadisi'ndeki VI. Yüzyılda inşa edilen Karabaş Kilisesi ile Hz. İsa'nın arkadaşı ve havarisi olduğuna inanılan at üzerindeki Saint Jean'ın yılana ve kurtlara saldırısının tasvir edildiği Yılanlı Kilisesi'ni inceleyen Vali Düzgün, turist kafileleriyle de yakından ilgilenerek değişik ülkelerden gelen turistlerle bir süre sohbet etti. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Vali Düzgün, turist kafilesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzgün, ziyareti esnasında kendisini bol bol fotoğraflayan bir Fransız turist kafilesiyle de uzun süre muhabbet etti.

Soğanlı Köyü'nün Kapadokya'ya açılan ilk kapı olduğuna vurgu yapan Vali Düzgün, "Bölgede Hıristiyanlığın ilk yıllarında kullanılan pek çok kilise ve yeraltı kenti var. Bugüne kadar kültür turizmi adına bazı tanıtımlar ve düzenlemeler yapılmış ama Kapadokya Bölgesi olarak isimlendirilen bu bölgeye gelen turistlerin yüzde 10'undan daha az bir kısmının Soğanlı'ya geldiğini fark ettim. Bunu seyahat acenteleriyle, tur operatörleriyle yapılacak olan tanıtım toplantılarında dile getireceğiz. Kapadokya Bölgesi'ne özellikle Nevşehir, Ürgüp bölgesine gelen turistlerden Soğanlı'ya gelenlerin büyük bir kısmının geldikten sonra Ürgüp tarafına tekrar geri döndüğünü görüyoruz. Bu nedenle Ürgüp tarafından Soğanlı'ya gelen turistleri Yeşilhisar ve İncesu üzerinden Kayseri'ye yönlendirmemiz gerekiyor. Bilindiği gibi İncesu'da Karamustafapaşa Kervansarayı var, yine Kayseri'mizin merkezinde özellikle Selçuklu dönemine ait pek çok eserimiz var. Talas ciddi bir kültür mirasına sahip. Yine Develi, Bünyan ve Pınarbaşı tarafında da pek çok kültür mirasımız var. Gelen turları bu bölgelere de yönlendirerek, Kapadokya'ya gelen turistlerin Soğanlı üzerinden Kayseri'ye ve çevremizdeki ilçelere turlarla dağılması bölgemizin Turizm ekonomisinin canlanması adına önemli olacaktır. Sahip olduğumuz kültür mirasının bu şekilde değerlendirilmesi gerekir." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

vali orhan düzgün orhan düzgün yeşilhisar kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title