Haberler

Vali Mayda Üniversite Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (Yurtkur) bağlı yurtlarda barınan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (Yurtkur) bağlı yurtlarda barınan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Beraberinde Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Yurtkur Müdürü Süleyman Turhan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay'la birlikte yurtları ziyaret eden Vali Mayda, öğrencilerin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek, yapılması gerekenleri not aldı.

Sabah kahvaltısını erkek bloklarında, akşam yemeğini de kız bloklarındaki üniversite öğrencileri ile yiyen Vali Mayda, öğrencilere hitaben "Sizlerin huzur içinde sadece ders kaygısıyla olabilmeniz için elden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Türkiye'nin değişik illerinden eğitim vesilesi ile Gümüşhane'ye gelen öğrencilerin hem öğrenimlerini devam ettirdiklerini hem de Gümüşhane kültürü ve halkı tanıştıklarını kaydeden Vali Mayda, yurt ziyaretlerinde yaptığı tespitlerden bazılarını öğrencilerle paylaştı.

"GELEN ÖĞRENCİLERİMİZİ MİSAFİRİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ"

"Bizim öğrenciliğimize göre çok mesafe alındı" diyerek gelinen noktayı özetleyen Vali Mayda, öğrencilerin hem kalınan odaların kalitesi hem de öğrenci sayısı itibariyle daha avantajlı olduklarını hatırlatarak, "Gönül ister ki bu tür imkanlar daha fazla olsun. Bizler Gümüşhane'nin yöneticileri olarak gelen öğrencilerimizi misafirimiz olarak görüyoruz. Bizde bir zamanlar sizler gibi öğrenciydik. Sizlerin huzur içinde sadece ders kaygısıyla olabilmeniz için elden gelen gayreti gösteriyoruz. TEDAŞ'tan Özel İdaremize devredilen binamızı öğrencilerimize tahsis ettik. 592 öğrencimizi orada barındırıyoruz. 750 kişilik yurt inşaatımız devam ediyor. Yine yapabilirsek Tekke YİBO'da bulunan yaklaşık 600 kişilik öğrenci yurdunu da Yurtkur'a devrederek öğrencilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

"YURTLARDA ÖĞRENCİLER İÇİN BÜTÜN İMKANLAR VAR"

Yurtlarda öğrenciler için olabilecek bütün imkanların sağlandığının altını çizen Vali Mayda, şöyle konuştu: "Bütün öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum. Geleceğin Türkiye'si sizi bekliyor. İstiyoruz ki donanım yönüyle iyi, ülke sevgisiyle yetişmiş, olduğumuz düzeyden daha ileriye gidebilmemiz için gayret gösteren insanlar olun. İdare olarak öğrencilerimizin her türlü ihtiyaç ve sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz."

Gümüşhane'de Yurtkur'a bağlı yurtlarla ilgili bilgi aktaran Yurtkur Müdürü Süleyman Turhan ise Vali Mayda ve beraberindekilere ilgi ve alakaları için teşekkür etti. Turhan, Gümüşhane kent merkezinde 2 bin 18 öğrenciyi barındırdıklarını, bunlardan bin 246'sının kız, 792'sinin erkek olduğunu belirterek, öğrencilere sunulan yemek, burs ve diğer imkanlardan bahsetti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Ümit Yüksel Mustafa Canlı Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title