Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumluluktan kaçan isimlere kızdı: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor

Güncelleme:

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti içerisinde sandıktan çıkan sonuçtan dolayı sorumluluk almak istemeyen isimlere, "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz" sözleriyle sitem ettiği öğrenildi.

AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yönetimi elinde bulundurduğu pek çok kenti kaybetmesiyle birlikte parti içerisinde "Kadrolarda değişim" sesleri yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kimsenin seçim yenilgisi sorumluluğunu almak istememesi üzerine tepki gösterdiği kulislere yansıdı. Erdoğan'ın, "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz." sözleriyle kızdığı ifade edildi.

"DEĞİŞİM" SİNYALİNİ SEÇİMDEN SONRAKİ GRUP TOPLANTISINDA VERMİŞTİ

Yerel seçimlerde AK Parti oy oranlarındaki düşüş ve özellikle büyükşehirlerin muhalefet partilerinin yönetimine geçmesinin ardından Erdoğan'ın nasıl bir strateji izleyeceği, parti içinde ve kabinede köklü değişimler yaşanıp yaşanmayacağı merakla bekleniyordu.31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekeni mutlaka yerine getireceğiz" sözleriyle sinyali vermişti.

"BÜTÜN SORUMLULUĞU BANA YÜKLEMEK İSTEYENLER VAR"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajına rağmen parti içindeki bazı isimlerin buna karşı olduğu iddia edildi. Kongreye karşı çıkanlara sinirlenen Erdoğan'ın "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz. Kongre diyorum, kongreye karşı olanlar bile var aramızda. 'Ne gerek var kongreye' deniyor. Bu nedenle, teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım. Çünkü kimse, bize oy vermek için mecbur değil" dediği öğrenildi.

SADECE KİŞİLERDE DEĞİL POLİTİKALARDA DA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ramazan Bayramını geçirdiği Marmaris'teki devlet konuk evinde gerçekleştirdiği bazı temasların, AK Parti'nin bundan sonraki yol haritasında etkili olacağı ifade ediliyor. Erdoğan'ın bayram boyunca fikirlerine önem verdiği bazı isimlerle görüşmeler yaptığı, partide geçmişte görev alanlarla da bir araya geldiği belirtiliyor. Bayramdaki bu temasların, AK Parti'deki değişimin sadece kişilerle sınırlı olmayacağı, politikalarında da değişikliğe gidileceğinin göstergesi olarak görülüyor. AK Parti'deki değerlendirmelerde de Erdoğan'ın "Bakış açısının değiştiğine" yönelik yorumlar yapılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (32)

Cem Demirkaya:

Oy verenlerin çoğunluğu partiye değil Reis sana veriyor büyük sorumluluk sahibisin vesselam

495
22
yanıtYanıtla
Can null:

Çok şükür hiç vermedik günaha girmedik

yanıt280
yanıt224
Ölüler kulubü:

parti teşkilatı arsa,tarla,rant peşinde koşanların eline geçmiş, bu saaten sonra üç beş bakan değiştirmekle bu işler çözülmez..Reis, içindekilerle birlikte bırak şu Ak partiden evrimleşip AKP olan partiyi, ne halleri varsa görsünler...Diretirsen sonun Anavatan gibi olacak reis...

350
11
yanıtYanıtla
Mustafa Akgül:

2 seçim sonra ANAP gibi olacak

yanıt139
yanıt24
Enroy25:

mehmet özhasekiden başlayabilirsiniz , murat kurum ve altınok gibi insanları partiden uzak tutarakta olur... Ve önemlisi biz ''kaybettiğiniz eski saha gençleri''nin gönlünü kazanarak göreve çağırıp çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettirebilirsiniz :))

159
97
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Parlementer sistemin bitirilerek başkanlık sistemine geçilmesinin doğal neticesi bunlar. Neyin şikayeti anlaşılmıyor doğrusu.

189
66
yanıtYanıtla
Sedat Açıkgöz:

son sözü başkan söylüyorsa , sorumlulukta başkandadır.

216
26
yanıtYanıtla
Doğuş:

Başarılı olunsa ben yaptım başarısız olunca sorumlu araniyor

192
38
yanıtYanıtla
Beytullah ÇELEBİ:

Adana için değişim Ömer Çelik ten başlamalı

176
13
yanıtYanıtla
Can null:

Sen dedinya yaaa benim diye ::) :) :) :) bunama başladı işte

138
41
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title