Haberler

Vali Akdemir Osb'yi Gezdi

Vali Abdurrahman Akdemir ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle il protokolüyle birlikte Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Vali Abdurrahman Akdemir ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle il protokolüyle birlikte Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu. Bölgede yapılan çalışmalarda Erzincan'da sanayinin gelişmesi amaçlanıyor.

Ziyarete Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir'in yanı sıra AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, OSB Müdürü Ergül Kolak ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy katıldı.

Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan iş geliştirme merkezinde incelemelerde bulunan heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Vali Abdurrahman Akdemir bölgenin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini ve önümüzdeki süreçte Organize Sanayi Bölgesinin daha faal hale geleceğini söyledi. Vali Akdemir, Erzincan İş Geliştirme Merkezinin çevre iller için model alınan örnek bir İş Geliştirme Merkezi olduğunu vurgulayarak; İş Geliştirme Merkezinde 2 işyerinin aktif olduğunu, 5'inin kararının alındığını ve yakında aktif olacağını, geri kalan işyerlerinin faaliyete geçmesi için de Erzincanlı girişimcilerden taleplerini beklediğini ifade etti. "Burada işini geliştirmek isteyen işletmecilerimiz; KOSGEB'in doğrudan destek kredilerinden, eleman desteğinden, eğitim-danışmanlık desteğine kadar bir çok imkana sahip olmaktadırlar. Ayrıca Erzincan OSB teşvik kapsamında gerçekten önemli konumda. Çok ciddi yatırım imkanları mevcut. Bunun üzerine iş geliştirmenin ve KOSGEB in desteğini eklediğimiz zaman burası gerçekten son derece avantajlı bir hal almış olmaktadır" diye konuştu.

Erzincan İŞGEM'deki incelemelerin ardından Vali Akdemir ve beraberindekiler, Organize Sanayi Bölgesinde'ki yolların asfaltlama çalışmalarını, MOBESE sisteminin kurulması, ana giriş kapısının yapılması ile ilgili incelemelerde bulundular. Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan inceleme ve denetimleri hakkında değerlendirme de bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Vali Akdemir açıklamasında, OSB'nin en büyük sorunlarından birisinin yol sorunu olduğunu belirterek, Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği ile kısa süre içerisinde bu sorunun çözüldüğünü ifade etti. Akdemir, her fabrikanın önüne giden bir asfalt yolun mevcut olduğunu ifade etti. Konuşmasında tren yolu nakliye sorunlarına da değinen Akdemir; "Organize Sanayi Bölgesi, tren yolu ile daha önce birleştirilmişti. Ancak nakliye işlemlerini ana rampadan yapıp sonra tekrar tren için ayrıca yükleme boşaltma işlemi yapıyorlardı. 2012 yılında TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 1buçuk Milyon TL'lik bir yatırımla bu iş tamamlanmış oldu. 2 hafta içerisinde artık bu sorun kalmamış olacak." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Abdurrahman Akdemir Ak Parti Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title