Haberler

Ekmek fiyatlarına zam yolda! 15 lirayı bulabilir

Güncelleme:

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek, İstanbul'da ekmek fiyatlarının iki hafta içinde artabileceğini belirtti. Kolivar, ekmeğin fiyatının 12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabileceğini ifade etti.

Her sofranın vazgeçilmezi olan ve en fazla tüketilen gıdalar arasında yer alan ekmeğe yeni bir zam yapılması gündemde. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, bu ayın 15'inden sonra, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceğini ve 15 lirayı bulabileceğini açıkladı.

"FIRIN KİRALARI 140 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI"

İstanbul'da Şişli, Beşiktaş'ta, Kadıköy'de fırınlar için istenen kiraların 140 bin liraya kadar çıktığını söyleyen Cihan Kolivar, "Arnavutköy, Sultangazi gibi yerlerde ise kiralar 20-25 bin lira olabiliyor. Bu kadar kira farkı maliyetleri katlıyor. Bunu düşününce İstanbul'un her yerinde ekmeğin aynı fiyata satılması söz konusu olabilir mi" diye sordu.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yolda! '15 lirayı bulabilir'

"SEMTLERE GÖRE FİYAT 15 LİRAYI BULABİLİR"

Kolivar, "Maliyet artışları üreticiyi zorluyor. Bu ayın 15'inden sonra, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilir. Ekmeğin fiyatı da semtlere göre değişmekle birlikte 12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabilir" dedi.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yolda! '15 lirayı bulabilir'

"500'DEN FAZLA FIRIN RUHSATSIZ ÇALIŞIYOR"

İstanbul'da 3.800 fırın olduğunu, bunların 500'den fazlasının ruhsatsız çalıştığını söyleyen Kolivar, sigortasız çalışan ve ruhsatsız iş yeri sorununun çözülmesini beklediklerini aktardı.

"FİYAT BELİRLENMESİNDE BAKANLIK İZNİ HUKUKA AYKIRI"

Ayrıca Kolivar, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması zorunluluğuna ilişkin kararın hukuka aykırı olduğu iddiasıyla iptal edilmesi için Danıştay'a başvurduklarını söyledi.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yolda! '15 lirayı bulabilir'

NÖBETÇİ FIRIN ÖNERİSİ

İstanbul'da nöbetçi fırın sisteminin uygulanması gerektiğini söyleyen Kolivar, "Örneğin bir mahalledeki 6 fırından 3'ü nöbetçi olabilir. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuracağız. Böylece hem çalışanlar dinlenir hem de bu tatil günlerinde iş yerleri dezenfekte edilebilir" dedi.

İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yolda! '15 lirayı bulabilir'

"FIRINLARDA ÇALIŞACAK KÖLE ARIYORUZ"

Çalışma şartlarının zorluğuna değinen Cihan Kolivar, "Cumartesi yok, pazar yok, bayram tatili yok. İşçi demeye utanıyorum, fırınlarda çalışacak köle arıyoruz, bulamıyoruz. 32-33 bin lira maaşla çalışacak ekmek ustası bulmak çok zor. Usta, gece saat 4'ten, öğlen 4'e kadar çalışıyor. 10 yıldır bu çalışma şartları değişmedi. Bunun düzeltilmesi gerekli" dedi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

İstanbul Sendika Ekmek Zam Gündem Yaşam Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (54)

Trabzon61:

Firinlar bahane ariyor fiyatlari yukseltmek icin. Tamam enflasyon iyi degil ama bu aralar biraz duruldu bukadar zam ne alaka? Ulkemizin en buyuk sorunu ekonomiden ziyade firsatcilik maalesef. Zaman gelecek bunu yapan herkes hesabini verecek.

268
72
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Durulan ne la. Hergün marketteki ürünlere zam geliyor. Sen alışverişe gitmiyorsun ellaam

yanıt176
yanıt45
Trabzon61:

Nuri Aga Merak etme alisverise gidiyorum. Firsatciliktan kastim. Enflasyon sifirlansa ekonomi duzelse bile belirli firsatcilar marketler gibi vesaire rahat durmucak yine bindirmeye devam edicek.

yanıt92
yanıt27
Narter Nart:

Sn. şimşek... kapıdan vergisiz fişsiz ekmek satan cashci fırıncılara ve dolmuş şöförlerine bir de el atsanız..

yanıt86
yanıt3
sade vatandaş:

ne bahane araması her şeye dakika başı zam geliyor eve mega senterden devamlı aynı yerden aynı unu alıyorum her sefer fiyat artıyor birde buna diğer artan giderleri koy börekçiler bir poğçayı on beş liraya satıyor ekmek pahalı değil biz fakiriz gurbette gidip istakoz karides yiyip son model araca binip son model pahalı kol saati takanlar gibi para kazanamıyoruz sorun burada

yanıt62
yanıt11
Çınar Saraç:

Hiç bir şey durmuyor markete pazara manava kasaba gitmediğin belli paran var zenginsin fiyatlara bakmıyorsun o zaman , hiç birşey sabit değil artık ger hata fiyatlar değişiyor

yanıt23
yanıt2
Hüseyin Civelek:

Bir bardak çay 15 liraya dayandı,ekmek 15 lira olsa fazlamı.

81
84
yanıtYanıtla
TC Mustafa Doğan:

Ekmek zorunlu ihtiyaç,çay keyfi ihtiyaç..

yanıt127
yanıt29
aasdasd fdfdfdf:

İnanılmaz. Çaya keyfi ihtiyaç var diyenler var! Suyu da cami çeşmesinden dolduralım mı mıstafa?

yanıt75
yanıt24
sivri:

tc mustafa doğan ekmek zorunlu ihtiyaç falan değil istersen yemezsin hatta sağlığa zararlı fazlası hemde çok zararlı

yanıt9
yanıt21
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title