Haberler

Ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, siyez buğdayının tanıtımı için Kastamonu'ya geldi

Güncelleme:

Ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, siyez buğdayının tanıtımı için Kastamonu'ya geldi "Alişan ile Hayata Gülümse" programının çekimleri için Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine gelen Alişan, 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar gelen ve "Hitit" buğdayı olarak ta bilinen...

Ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, siyez buğdayının tanıtımı için Kastamonu'ya geldi

KASTAMONU - "Alişan ile Hayata Gülümse" programının çekimleri için Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine gelen Alişan, 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar gelen ve "Hitit" buğdayı olarak ta bilinen siyez buğdayının tanıtımını yaptı.

"Alişan ile Hayata Gülümse" programının çekimleri için Kastamonu'ya gelen ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, İhsangazi ilçesinde Belediye Başkanı Hayati Sağlık ile genç çiftçi Yasin Ciğerci'nin konuğu oldu. Alişan, Kastamonu'nun yöresel lezzeti coğrafi işaretli ürünü olan İhsangazi siyezi ve ekşili pilavın çekimlerini yaparak tanıttı.

Alişan, İhsangazi ilçesine geldiklerini belirterek, "12 bin yıllık geçmişi olan siyez buğdayının anavatanına geldik. Ata tohumu siyezin çekimlerini yapıyoruz. Sağlıklı ürünlerin nasıl yapıldığını burada gördük ve izledik. İhsangazi, zaten maşallah cennet gibi bir yer. İhsangazi, siyez bulgurunun anavatanı oluyor. Herkes, sağlıklı beslenmek istiyorsa mutlaka siyez unundan, siyez bulgurundan siyez ile yapılmış ürünlerden alabilirler" dedi.

" Alişan, eşsiz lezzeti programında kısa süre içinde aktaracak"

İhsangazi Belediye Başkanı Hayatı Sağlık ise, "Ülkemizin sevilen ses sanatçılarından ve deneyimli sunucularından Alişan, İhsangazi'nin eşsiz siyez ürünleri, coğrafi işaretli İhsangazi Ekşili Pilavı ve sarımsak hasadı ile ilgili çekimler yapmak üzere ilçemize konuk oldu. 12 bin yıllık tarihe sahip İhsangazi siyezi ve özellikle coğrafi işaretli İhsangazi Ekşili Pilavı'nın lezzetini keşfeden Alişan, bu eşsiz lezzetleri deneyimlediği anları izleyicilerine Gülümse Hayata adlı programında kısa süre içinde aktaracak. Siyez ve sarımsak hasadı çekimlerin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanımız Hayati Sağlık ile birlikte İhsangazi halkıyla bir araya gelerek sohbet etti. Değerli sanatçımız Alişan'a İhsangazi ve siyeze olan ilgisi için teşekkürlerimizi sunarken, sanatçının gelecekteki çalışmalarında da başarılar dileriz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu İhsangazi Alişan Turizm Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title