Haberler

Türkoğlu 4. Doğa Yürüyüşü

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesinde, Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Tarafından Düzenlenen 4. Doğa Yürüyüşü ile Binlerce Kişi 2 Bin Metre Rakımdaki Tıbık Yaylası'na Çıktı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği tarafından düzenlenen 4. Doğa Yürüyüşü ile binlerce kişi 2 bin metre rakımdaki Tıbık Yaylası'na çıktı.

Sabah saatlerinde Türkoğlu Kaymakamlığı önünde başlayan yürüyüşte ilk olarak Uzunsöğüt köyüne varıldı. Daha sonra 2 bin metre yüksekliğindeki Tıbık Yaylası'na ulaşıldı.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından konaklama merkezine varan binlerce kişi folklor gösterileri ile karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Başkanı Ahmet Ergül, geleneksel hale getirdikleri doğa yürüyüşünde amaçlarının bölgenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Bölgeyi 'saklı cennet' olarak nitelendiren Ergül, "Burası özellikle yayla turizmi açısından çok önemli bir özelliğe sahip. Gerek Kahramanmaraş'tan gerekse il dışından gelecek olan vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz" dedi.

Doğa yürüyüşüne MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, çevre belde belediye başkanları ile yaklaşık bin kişi katıldı.

(ACB-AB-Y) 11.05.2008 14:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title