Haberler

Süleyman Demirel Üniversitesi'den Antik Dönem Fotoğrafları Sergisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Tarafından "Antik Dönem Heykel Sanatında Çokrenklilik" Konulu Fotoğraf Sergi Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından “Antik Dönem Heykel Sanatında Çokrenklilik” konulu fotoğraf sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SDÜ Kültür Merkezi Fuayesi’nde düzenlenen sergiye; Vali Şemsettin Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bayram Kodaman, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necat İmirzalıoğlu, Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Hürmüzlü, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özhanlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Antik Döneme ait 21 eserin fotoğraflarının yer aldığı sergi hakkında bilgi veren Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özhanlı, “Buradaki eserler Münih ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilendikten sonra SDÜ’ye geldi. Antik Dönemde heykel ve kabartma sanatında boyamanın olmadığı düşünülüyordu. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle boya kalıntıları taşıyan yapı elemanları tanımlanabildi. Boya izleri tespit edildiğinden beri yapının orijinal renklerini yeniden oluşturabilmek için çok sayıda girişimde bulunuldu ve bu döneme ait eserlerin renkli olduğu ortaya çıktı. Atina Akropolisine baktığımız zaman yıllarca Arkeolojik döneme ait heykellerin ortaya çıkması coşkuyla karşılanmasının yanı sıra büyük bir etki ve heyecan uyandırdı. Figürler boyalıydı. Orijinal çok renkli bezemelerinden hala izler vardı ve bunlar açıkça görünüyordu. Bu sergi de bu bağlamda tarihe tanıklık edecek eserler yer alıyor.” diye konuştu.

Sergi 27 Nisan’a kadar açık kalacak.

(OB-SÇ-Y)

19.04.2007 16:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title