Haberler

Söke Boynak İçme Suyu Hattı Projesi İhaleye Çıkıyor

Söke Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan Boynak İçme Suyu Hattı Projesi ihaleye çıkıyor.

Söke Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan Boynak İçme Suyu Hattı Projesi ihaleye çıkıyor.

İhale İller Bankası Bölge Müdürlüğü tarafından 28 Mayıs'ta yapılacak. İhale şartnamesi internet üzerinden EKAP'ta yayınlandı.

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin seçim beyannamesinde yer alan ve ilçenin gelecekteki su sorununu çözecek Boynak içme Suyu Hattı Projesi ihale aşamasında. 28 Mayıs'ta yapılacak ihale sonrasında proje kapsamında hattın yapım çalışmaları için temelin atılması bekleniyor.

2008 yılında artezyen kuyularının açılmasının ardından zorlu ve uzun bir sürecin yaşandığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Göreve geldiğimizde su şebekesindeki %70 kayıp, yılda 4 bin civarındaki su patlağı ile ilgili şebeke yenileme çalışmasını yaptık. Bugün ilçemizde şebekede su kaybı yok. O günlerde Söke'nin yüksek noktalarına su çıkmazken, bugün böyle bir sorun yok. 2008 yılında Boynak mevkiinde açılan üç artezyenden elde edilen suyun Söke'ye nakli ile ilgili proje çalışmalarının tamamlanması, projenin onayı, İller Bankası'ndan kaynaklı sürecin uzaması gibi nedenlerle ancak ihale aşamasına gelinebildi. 28 Mayıs'ta ihale İller Bankası marifetiyle yapılacak. Bu projenin tamamlanmasıyla Söke kaliteli içme suyuna kavuşacağı gibi, ilçenin uzun yıllar içme suyu sıkıntısı olmayacak" dedi.

"SÖKE'NİN BEKLEME LÜKSÜ YOK"

Yaşanan süreçte içme suyu ile ilgili olarak Sarıçay Barajı'nın da gündeme geldiğini ve Söke Belediye olarak bu projeye ciddi katkılar sağladıklarını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; Barajların planlanma, proje ve yapım süreçlerinin çok uzun sürebildiğini, bu nedenle Söke'nin içme suyu için beklemeye tahammülü olmadığını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi Söke Belediyesi İller Bankası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title