Haberler

"Sinema ve Sahne Sanatları Yoluyla Kültürümüzün Tanıtılması" Projesi

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Türk kültüründe okumanın beşikten mezara kadar bir süreç olduğunu söyledi.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Türk kültüründe okumanın beşikten mezara kadar bir süreç olduğunu söyledi.

Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi'nce "Hayat Boyu Öğrenmeye" yönelik Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında hazırlanan "Sinema ve Sanat Yoluyla Kültürümüzün Tanıtılması" projesinin açılışı yapıldı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Mayda'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, eğitim denetmenleri Başkanı Şemşettin Kaya, Okul Aile Birliği Başkanı Seval Kaçıran, okul müdürleri, öğrenciler, Romanya ve İspanya'dan gelen 10 öğretmen ile 10 öğrenci katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Türk kültüründe okumanın beşikten mezara kadar bir süreç olduğunu belirterek, "Bu süreç, içerisinde olmaya gayret ettiğimiz Avrupa Birliği içerisinde olması, ortak kültür oluşturulması ve halklarımızın kaynaşmasın açısından önem arz etmektedir" dedi.

Konuşmalar ve halk oyunları gösterilerinin ardından, Vali Mayda Romanya ve İspanya'dan gelen öğretmen ile öğrencilere katılım sertifikaları verdi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Yusuf Mayda Gümüşhane Romanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title