Haberler

Sarıkamış Şehitleri İçin Allahuekber'e Tırmandılar

90 bin Türk Askeri’nin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı etkinliği düzenleyen Kayserili dağcılar, Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

90 bin Türk Askeri'nin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılı etkinliği düzenleyen Kayserili dağcılar, Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Dipi Dağcılık tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitleri'nin 100. Yılı Anma Etkinliği çerçevesinde, Kayseri'den Sarıkamış'a hareket eden ekip, Allahuekber Dağları'na zirve tırmanışı yaptı, ekip zirvede hem Peygamber Efendimiz için hem de Sarıkamış Harekatı sırasında donarak can veren 90 bin şehidimiz için dualar etti.

Dogumevi doktorlarından Dr. Münevver Tuncel, Dr. Başak Cıngıllıoğlu ve Dipi Dağcılık ekibinde yeralan Mustafa Kılıçaslan, Celal Topaktaş, Kemal Bayır, Hamdi Günay, Menşure Okur, Metin Öz, Yaşar Şahmetlioğlu, Erhan Değirmenci, Metin Demircan, Seyfettin Esen ve Meliha Kaya'dan oluşan ekip adına konuşan Basın Sözcüsü Metin Demircan, Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü Yılı'nda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Demircan, "Dipi Dağcılık olarak, tırmanma etkinliklerimize bukez çok anlamlı bir tırmanış eklemenin hazzını yaşıyoruz, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliginin yüzüncü yılının Peygamber Edendimiz'in doğum günü olan Mevlut Kandili'ne denk gelmesi de tevafuk oldu, dışarıda kalan saçlarımızın bile 5 dakika içerisinde donduğu Allahuekber'in zirvesinde 90 bin şehidimizin neler yaşadığını daha iyi idrak ettik, hem şehitlerimize hem Peygamber Efendimiz'e dualar ettik, ruhları şad cennette mekanları komşu olsun" dedi.

Demircan, Sarıkamış şehitleri için gerçekleştirdikleri tırmanışı gelenekselleştirmeyi düşündüklerini de belirtti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Allahuekber Dağları Sarıkamış Kayseri Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

title