Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Fakıbaba, mesajında, aile kurumunun temel taşı olan kadının, eğitim düzeyi ve ekonomik gücü ile bir toplumun gelişmişlik göstergesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Şanlıurfa'da kadının gücünü artırmak, toplumdaki rolünü yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini aktaran Fakıbaba, belediye olarak bugüne kadar bin 700 kadına mikro kredi verdiklerini ve 7 ayrı noktada Kadın Destek Merkezleri açtıklarını hatırlattı.

Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Kadının birey olamayışı ve toplumdaki statüsünün zayıflığı, kadına yönelik şiddeti de artırmaktadır. Bu nedenle kadına verilen önem ne kadar artarsa, eğitim düzeyi ne kadar yükseltilirse ve ekonomik güce kavuşması sağlanırsa işte o zaman bir ilkellik olan şiddetten kurtulmuş oluruz. Bu anlamda belediyemiz çalışmalarında kadınlar özel öneme sahip. Kadının gücünü artırmak, toplumdaki rolünü yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz."

Vali Küçük'ün temasları

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Harran ilçesini ziyaret etti.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Küçük, daha sonra, ilçenin tarihi mekanlarını gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Küçük, ilçedeki konteyner kentte de incelemelerde bulunarak, burada barınan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını dinledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title