Haberler

Sakarya Tema Vakfı Dünya Ormancılık Gününü Kutladı

Sakarya Tema Vakfı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Sakarya Tema Vakfı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Her yıl 21 Mart tarihinde Türkiye'nin her noktasında düzenlenen etkinlikler ve ağaç dikme çalışmaları ile kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Sakarya'da da bir dizi etkinlikler ile kutlandı. İlk olarak Sakarya Tema Vakfı İl Temsilcisi Mahnaz Gümrükçüoğlu Adapazarı ilçesi Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtıa çelenk bıraktı. Saygı duruşunun bunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada, "Avrupa Tarım Federasyonu tavsiyesi ile ilkbaharın başlangıç günü olan 21 Mart günü ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile faydaların halka duyurulması amacıyla 'Dünya Ormancılık Günü' olarak kullanılmaktadır. Orman hayattır toprağı, suyu korur, erozyonu önler, yer altı sularını biriktirir, havayı temizler, gürültüyü azaltır, selleri önler. Ama tüm bunlara rağmen ormanlarımızı hızla tüketiyoruz. Oysa ormanlar sonsuz değil ve tehlik çanları uzun zamandır çalıyor. Ülkemizin dörtte biri ormanlarla kaplı ama bunun sadece yarısı verimli orman. Bu orman varlığını da yollar, köprüler, havaalanları, evler, otoparklar uğruna hiç düşünmeden ortadan kaldırıyoruz ve her yıl hektarlarca doğal ormanımız yok oluyor. Ormanı korumak suyu korumak demektir. Yarın dünya su günü. Birbirine bağlı iki doğal varlığın günlerinin arka arkaya oluşu güzel bir tesadüf. Su enerji kaynağı yada kirleticilerin atıldığı bir kaynak olmaktan önce bir insan hakkıdır. Orman yoksa su, su yoksa orman yok. Bunlar olmadığında ise dünya üzerindeki hayatı sürdürmemiz mümkün değil. Herkes bu dünyayı korumak, gelecek nesillere içecek temiz su, soluyacak temiz hava olan yeşil bir dünya bırakmak için üzerine düşen görevi yapmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından grup Camili mahallesi 1572 ada önünde bulunan boş arazi de yoğun yağmur yağışına rağmen 102 adet fidan dikti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tema Vakfı Türkiye 21 Mart Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title