Haberler

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan Yapılan Yeni Projelerle İlgili Bilgi Verdi

Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ortağı bulundukları projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ortağı bulundukları projeler hakkında bilgi verdi.

Uğur Turan, 'Vargel' projesi, 'Vefa' projesi, 'Her Evden Bir Sporcu' projeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Turan, Gaziantep'in dünya markası kentler arasında yer aldığını belirterek, "Gaziantep göç alan bir kent. Dünyanın marka kentlerinden bir tanesi. Bu konuda emeği geçen büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanımız başta olmak üzere canla başla çalışan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kız çocuklarının okullaşması için ellerlinden geleni yaptıklarının altını çizen Kaymakam Turan, "Kız çocuklarımız, erkek çocuklarımız bize emanet onların okullaşması için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. O manada arkadaşlarımız bakanlığımızın projeleri çerçevesinde okula devam edemeyen yavrularımızla ilgili gelişmeleri yakinen takip ederken, Kaymakamlığımıza değişik vesilelerle de mutlaka bilgiler geliyor. Geçenlerde de değerli bir arkadaşımız Leyla isimli bir öğrenci kardeşimizden bahsetti. Leyla kardeşimizin evine gidip, okula gitmesi noktasında kendisiyle görüşebilir miyiz dediğinde, dünyalar benim oldu. Çünkü bize hizmet etme imkanı doğmuştu. Evine gittik bu kardeşimizin. Çok güzel karşıladı aile bizi. Onlara şunu söyledik. Bakın kız çocuklarımız okuduklarında doktor olabiliyor. Ebe, hemşire, kaymakam, vali olabiliyor. O yüzden bu sevgili kardeşimizi okutalım dediğimizde aile duygulandı zaten. Şahinbey'de 210 bin öğrencimiz var hepsi bize emanet. İnşallah Leyla okuyacak. Çok başarılı hizmet edecek. Okula devamı, okullaşması ve dershane ile ilgili imkanları noktasında kendilerine yardımcı olduk. Çok güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.

Yaptıkları projelerden 'Vargel' projesi hakkında bilgi veren Turan, "Vargel diye çok güzel bir projemiz var. Bu projeyi özellikle çok ciddiye alıyoruz. Bu projenin özünde yine eğitim var. Yine kız çocuklarımızla ilgili bir gayret var. Bu projenin başında bulunan Vakıfay Derneği'nin Genel Başkanı Tekin Küçükali ve ekibi bizi çok seviyor. Bütün kız çocuklarımıza eğitim hayatları boyunca burs sağlamanın ötesinde bu yavrularımızı aileleri ile birlikte İstanbul'a davet ettiler. Güzel İstanbul'umuzun tarihi ve güzel yerlerini gezdirdiler. O itibarlar proje lideri kardeşimiz Nesibe hanımla beraber bu ailelerden birkaç tanesini gezme imkanı bulduk. Biliyorsunuz sık sık biz bu aileleri geziyoruz. Gördüğümüz o ki desteğe ihtiyaçları var bu ailelerin. Yerinde gidip gördüğünüz zaman ihtiyaçları tespit edebiliyorsunuz. Bu projeyi önemsiyorum ve bu projenin ortağı olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakamlık olarak ortağı bulundukları bir diğer proje olan 'Her Evden Bir Sporcu' projesini çok önemsediklerini kaydeden Kaymakam Uğur Turan, bu proje ile olimpiyat ruhunun gelişeceğini söyleyerek, "Biliyorsunuz sporu çok seviyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız bu kentin değerli yöneticileri bu kentin sporla yücelmesi için ciddi manada mücadele ediyorlar. Çok marka takımlarımız var. Çok marka tesislerimiz oluyor artık. Lisanslı sporcularımız artıyor. Olimpiyat ruhu gelişiyor. Sporla bir kente çok büyük hizmetler verilebileceğine inananlardanım. Sporu çok seviyorum bu camianın içinde olmayı çok seviyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, hocamızı kutluyoruz. Kendisinin önderliğinde ve himayesinde seçtiğimiz bir semtte Yukarıbayır Mahallesi'nde mahalle muhtarımızla her evden hanımefendiler olmak üzere sporcular ya da spora gönül verenleri seçeceğiz. Ev kadınlarının da spora teşvikini sağlayacağız. Bu manada Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın himayesi ile malzeme desteğinde bulunulacak" ifadelerini kullandı.

Şahinbey'in mezarının gezilmesini öngören 'Vefa' projesi ile gençlerde milli ve manevi duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Şahinbey'e her geldiğimde Şahinbey'in mezarına gitme alışkanlığım var benim. Çok seviyorum bunu yapmayı. Nesibe hanım bunu bir proje haline getirelim dedi. Yavrularımızı, kardeşlerimizi, öğrencilerimiz gitsinler Şahinbey'in mezarında Fatiha okusunlar. Şahinbey'in kim olduğu ile ilgili değerli bilgiler edinsinler. Almalı Köprüsü'nü görsünler öyle yetişsinler' dedi. Takdir edersiniz bu sizi bizi hepimizi duygulandıran bir çalışma." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Turan Gaziantep İstanbul Şahinbey Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title