Haberler

Ovakent Kitap Şenliği, Renkli ve Heyecanlı Geçti

Ödemiş'in Ovakent Beldesi'nde bu ikincisi düzenlenen Kitap Şenliği, beldenin düğün salonunda gerçekleştirildi.

Ödemiş'in Ovakent Beldesi'nde bu ikincisi düzenlenen Kitap Şenliği, beldenin düğün salonunda gerçekleştirildi. Ovakent Merkez İlköğretim Okulu ve Ovakent Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği şenlikte binlerce kitap hediye edilirken, öğrenciler de gönüllerince eğlenme olanağı buldu.

Ödemiş'ten 8 okulun katıldığı şenliği Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, daire amirleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve vatandaşlar da ilgiyle izledi. Halkoyunları gösterileriyle başlayan şenlikte 8 okulun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, 6 aydan bu yana okudukları kitaplardan çıkarılan sorularla, düzenlenen bilgi yarışmasında ter döktü. 5. sınıflarda 50. Yıl İlköğretim Okulu, 6. sınıflarda Dünya Koleji, 7. sınıflarda Hamamköy İlköğretim, 8. sınıflarda ise Ovakent Merkez İlköğretim Okulları birinci oldu.

Dereceye giren okullara eğitime yönelik birçok hediye verilirken, Kaymakam Koçoğlu da yaptığı konuşmada, okuma alışkanlığının toplumların ilerlemesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Öğrencilere her gün mutlaka kitap okumalarını öğütleyen Koçoğlu, şenlikte emeği geçenleri de kutladı.

Daha sonra şenliğin konuk yazarı Ferda İzbudak Akıncı, öğrenciler için kitaplarını imzaladı. İzbudak'ın önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, ardından Ovakent Belediyesi tarafından ikram edilen pilav ve Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ikram edilen ayranla karınlarını doyurdular.

Şenliğin bu yıl da çok renkli geçtiğini belirten Ovakent Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Eser, "Bu yıl ilçe genelinden okullarımızın da katılımıyla şenliğimizi düzenledik. Gelecek yıllarda şenliğin kapsamını genişleterek daha çok öğrencimizi kitap okuma heyecanıyla Ovakent'te buluşturmak istiyoruz. Şenlik için bize destek veren tüm kurumlara, firmalara, oda ve derneklere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

(AG-ERG-

27.04.2012 09: 32: 48

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Koçoğlu Bademli Ovakent Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title