Haberler

Odunpazarı'nda Seramik Galerisi Açılıyor

Güncelleme:

Odunpazarı Seramik Galerisi, 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 15.00’te açılacak.

Odunpazarı Seramik Galerisi 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 15.00'te açılacak.

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgeye yeni bir galeri kazandırıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un talimatı üzerine çalışmaları başlayan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nde, sona yaklaşıldı. Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 15.00'te açılacak.

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı'nı kültürün, sanatın ve bilimin merkezi yapma iddiasını sürdürüyor. Yıl boyunca 3 uluslararası, 2 de ulusal olmak üzere 5 festival ve çalıştaya imza atan Odunpazarı Belediyesi, tarihi bölgeye yeni müze ve galeriler açıyor. 2015 yılından beri düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, belediye tarafından gerçekleştirilen uluslararası festivaller arasında yer aldı. Bu yıl 3-7 Ağustos tarihlerinde altıncısı düzenlenecek olan Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'na, bugüne kadar 55 yerli ve yabancı seramik sanatçısı katıldı. Çalıştayda sanatçılar tarafından üretilen ve Odunpazarı Belediyesi koleksiyonuna kazandırılan 150 eser sergilenecek.

Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bir süre önce Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nda sanatçılar tarafından üretilen eserlerin yer alacağı bir galeri açmak için çalışmalara başladı. Arasta Çarşısı içinde yer alan bina Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'ne dönüştürüldü. Projenin Sanat Danışmanlığını da Prof. Ayşegül Türedi Özen üstlendi.

ZİYARETÇİLER SERAMİĞİN SERÜVENİNE EŞLİK EDEBİLECEK

Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nin giriş bölümünde, ziyaretçilerin seramik çamuru ile tanışacakları seramik atölyesi yer alıyor. Fırınların, seramiğe dair malzemelerin de yer alacağı seramik atölyesinde, ziyaretçiler seramiğin serüvenine eşlik etme şansı yakalayacak. Birinci ve ikinci katta koleksiyon eserlerin yer aldığı Sergileme Odaları, hol, seramik sanatçılarına ayrılan sanatçı odaları ve Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'nin bir mahallesi olan Sorkun'da üretilen çömleğe dair görsellerin ve örneklerin sunulduğu Sorkun Odası bulunuyor. Sorkun Odası içinde ayrıca çalıştay sürecinin film olarak izlenebileceği özel bir alan da yer alıyor.

29 TEMMUZ'DA AÇILACAK

Çalışmalarında sona yaklaşılan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nin açılışı, 29 Temmuz Cuma Günü 15.00'te törenle yapılacak. Törende Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi'nin açılışının yanı sıra ikinci katta yer alan Sergi Odası'nda galerinin ilk sergisinin de açılışı yapılacak. Sergi Odasında, Seramik Sanatçısı Ayşegül Türedi Özen'in 'Kadın Eli' adını verdiği 26'ncı Kişisel Seramik Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Açılış töreninin ardından Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında, her yaş grubundan ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Odunpazarı Haberler

Bakmadan Geçme

KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title