Haberler

Ödemiş'te Şenlik Sevinci

Güncelleme:

Ödemiş'te düzenlenen 1. Erik ve Kiraz Şenliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla coşkulu geçti.

Ödemiş'in Demirdere köyünde düzenlenen 1. Erik ve Kiraz Şenliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla coşkulu geçti. Kocaoğlu, bölge üreticilerini mutlaka bir kooperatif ya da üretici birliği altında buluşmaya davet etti.

Demirdere Köyü İlkokulu bahçesinde muhtarlık tarafından dün düzenlenen 1. Erik ve Kiraz Şenliği'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, İl Genel Meclis üyesi Erol Soyuer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Köyün ihracat ürünü olan erik ve kirazın görücüye çıktığı şenliklerde açılış konuşmasını yapan muhtar Muammer Kırıcı, "Bölgemizin ihracat ürünü olan erik ve kiraz aracılığıyla köyümüzün tanınması ve daha büyük pazarlar bulması amacıyla düzenlediğimiz şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Bayındır'da, Tire'de, Bademli'de nasıl üreticiye sahip çıkıyorsa, erik ve kiraz üreticisine de sahip çıkacaktır. Kendisinden bu konuda destek bekliyoruz. 5 köyün bir arada bulunduğu bölgemize bir erik ve kiraz hali gerekiyor" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, yaptığı konuşmada Ödemiş'in her bölgesine sosyal belediyecilik hizmetlerini taşıyacaklarını ifade ederek, üretilen tüm meyve ve sebzelerin pazar bulması, hak ettiği değeri görmesi adına yeni dönemde belediye olarak çalışma gerçekleştireceklerini kaydetti.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek konuşmasında, "Ödemişimizin her bölgesinde ayrı bir güzellik var. Her bölgemizde ayrı bir ürün yetişiyor. Burada kiraz ve erik üreticilerimiz için toplandık. Onların ürünlerini tanıtması Ödemiş ekonomisinin de güçlenmesi anlamına geliyor. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları diğer ilçelerde mevcut. Ödemiş ve yöresinde de olacaktır. Hizmet alanı genişleyen Büyükşehir Belediyemizin Ödemiş'teki hal ve garaj projelerine destek verdiğini biliyoruz. Ödemiş'e yapılacak olimpik kapalı ve açık yüzme havuzları için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan destek istiyoruz" diye konuştu.

"ARAZİ ÜRETİM YOLLARININ YÜZDE 95'İ ASFALTLANDI"

Sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'de ilk Tarım Daire Başkanlığı'nı kuran belediye biziz. İlk anlaşmalı üretim modelini geliştiren de biziz. 9 yıldır tarımsal kalkınma için mücadele veriyorum. Toprak analiz laboratuarları gibi birçok projemizi gerçekleştirdik. En önemlisi kendim de çiftçilik yaptığım için biliyorum, üretim yollarını asfaltladık. Arazi üretim yollarının yüzde 95'i asfaltlanmış durumda. Büyükşehir sınırlarına dahil edilen 9 ilçede de bu çalışmaları gerçekleştirip üreticimizin her alanda yanında olacağız. Yeni yasa ile köy tüzel kişilikleri ortadan kalktığından arazilerle ilgili sorunlar söz konusu. Ben diyorum ki, köy tüzel kişiliğine ait araziler yüzyıllardır bu arazilere gözü gibi bakan, üreten köylünün olmalıdır. Başka türlü kırsalda yaşam durur, kente göç maalesef artar" şeklinde konuştu.

Üreticinin ürettiğinden kazanması için pazarlamayı güçlü şekilde yapması gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Pazarda güçlü olmak istiyorsanız, pazara birlikte gitmelisiniz. Birleşin, kooperatif kurun, üretici birlikleri kurun. Birleşin, güç olun. Üreticiler tek başına kalırsa pazarlama konusunda elbette kazanamazlar. Tire'de, Bayındır'da, Bademler'de, Bademli'de olduğu gibi üretici kooperatifi kurun."

"YER BELİRLENSİN, BURAYA BİR HAL İNŞA EDELİM"

Büyükşehir'e dahil edilen ilçelerle ilgili isteklerin tespit edildiğini kaydeden Kocaoğlu, "İstekleri önem sırasına göre yerine getireceğiz. Her yıl her yerde çalışacağız. Her yıl mutlaka sizin yaşadığınız yere bir çalışmamızla geleceğiz. Hizmet alanımız geniş. 430 köy, 23 belde, 9 ilçe 31 Mart 2014'ten itibaren sınırlarımız dahilinde olacak. Bu tarihe kadar bizler acil şekilde yeni yerleşim yerlerinin eksiklerinin giderilmesi için çalışacağız. Yeni bağlanan her yerde bir elimiz, bir ayağımız olacak. Bornova merkezdeki yolun aynısını köylere, beldelere getireceğiz. Yakınınızda Bayındır örneği var. Oradaki çalışmaları görün. Hamamköy ve grup köyleri için muhtarlarımız karar versin, bölgenin bir merkezini seçsin. Buraya da bir hal tesisi inşa edelim. Ödemiş'in hal ve garaj projelerine destek veriyoruz. Et entegre tesisi için de destek sözü verdik. Ödemiş Belediyemiz ihalesini yapsın, ilk meclis toplantısında onun da kararını mecliste alacağız. Yüzme havuzuna gelince, onu da programımıza alırız. Program dahilinde Ödemiş'e havuzu kazandırırız" diye konuştu.

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından, en düzenli ve güzel erik bahçesi yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi Şakir Alabaş'a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verirken, ikinci Şakir Sertel ödülünü Kaymakam Abdullah Dölek'ten, üçüncü Hasan Kandan da ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş'tan aldı. Yarışmaya katılan diğer üreticilere katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nin Demirdere'deki halkoyunları kursunda eğitim alan Demirdereli efelerin zeybek gösterisi büyük alkış aldı. İkramların gerçekleştirildiği şenliklerde ilk olarak ses sanatçısı Zühre sahne aldı. Cazgır Yunus'un renkli sunumuyla dikkatleri çektiği şenlikte ses sanatçıları Sami Dinç, Emine Akmeşe, Aslı Şahin gün boyunca müzik ziyafeti çekti. Şenlikte eğlence akşam saatlerine kadar devam etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Dölek Aziz Kocaoğlu Bademli Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli? ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI: Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu mu? Branş dağılımı nasıl olacak? Alfa Beyin Dalgaları: Ne İşe Yararlar ve Nasıl Çalışırlar? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Branş dağılımı belli oldu mu? KPSS öğretmen atamasında mülakat var mı? ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN? Kaç öğretmen atanacak? Yusuf Tekin ne dedi? Aziz Yıldırım yeniden aday mı olacak? Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına aday mı oluyor? AKARYAKITTA ÇİFTE İNDİRİM! Benzin indirimi ne zaman? Mazot ve benzine kaç TL indirim var? Öğretmen ataması yapılacak mı? MEB Öğretmen atama sayısı ve branş dağılımı belli mi? 2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak 2024? MEB Öğretmen atama sayısı ve branş dağılımı belli mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title