Haberler

Nilüfer'de "Baharın Gelişi" Kutlandı

Güncelleme:

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Görükle Hıdırellez Şenliği’nde baharın gelişi, coşku içinde kutlandı. Hıdırellez ateşinin yakılıp halayların çekildiği şenliğin finalinde şarkıcı Mehmet Çevik sahne aldı.

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Görükle Hıdırellez Şenliği'nde baharın gelişi, coşku içinde kutlandı. Hıdırellez ateşinin yakılıp halayların çekildiği şenliğin finalinde şarkıcı Mehmet Çevik sahne aldı.

Bursa Nilüfer'de baharın ve bereketin müjdecisi Hıdırellez, büyük bir coşku içinde kutlandı. Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği ve geleneksel hale gelen 10. Görükle Hıdırellez Şenliği, pandemi döneminin ardından bu yıl geniş katılımla düzenlendi. Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Görükle Sanayici ve İş adamları Derneği (GÖRSİAD) ve Görükle Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Kültür Derneği iş birliği ile düzenlenen şenlik, Görükle meydanında başladı. Şenliğe, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Yüksel Özkan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, GÖRSİAD Başkanı Engin Çetiner, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Korkut, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞENLİK ATEŞİ YAKILDI

Görükle Meydanı'nda toplanan kalabalık grup, davul-zurna eşliğinde dakikalarca halay çekti. Şenliğe katılanlar daha sonra, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun hareketli müzik ve dansları eşliğinde, şenlik alanı olan Motormeşeler Parkı'na yürüdü. Şenlik ateşinin yakıldığı, dev salıncağın kurulduğu, ağaçların rengarenk süslendiği şenlik alanını dolduranlar, düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Hıdırellez ateşinden atlayarak, şenliğin sembolü haline gelen dev salıncakta sallandı.

"HIDIRELLEZ, MEVSİMLERİN EN GÜZELİNE MERHABA DEMEK"

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Hıdırellez, mevsimlerin en güzeline merhaba demek. Doğanın yeniden uyanışı demek. Baharı kucaklamak demek. Bizim kültürümüzde Hıdırellez'e dair çeşitli rivayetler var. Kurak topraklarda çiçekler açtırdığına, başı sıkışanlara yardım ettiğine inanılan Hızır ile denizlerde bereket dağıttığına inanılan İlyas, her yıl 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gecede bir kıyıda buluşup dilekleri yerine getirir, dünyaya bereket dağıtırmış. Bu buluşmayla doğa yeniden uyanır, yaşam yeniden başlarmış. Rengarenk ritüellerin eşlik ettiği Hıdırellez bir bahar bayramıdır aslında" dedi.

"PANDEMİYLE YAŞADIĞIMIZ KASVETİN VE EKONOMİK KRİZLE BOĞULDUĞUMUZ BU ENDİŞE VE KARAMSARLIK İKLİMİNİN DAĞILMASINI DİLİYORUM"

Herkesin bahar bayramını kutlayan Erdem, hıdırellezin herkesin hayatına her anlamda bahar getirmesini diledi. Başkan Erdem, "Pandemiyle yaşadığımız kasvetin ve ekonomik krizle boğulduğumuz bu endişe ve karamsarlık ikliminin dağılmasını diliyorum. Artık yüzümüz gülsün, gönüllerimizde yeni başlangıçların umut çiçekleri açsın istiyorum. Hıdırellezin, açlıkla ve savaşla burun buruna yaşayan coğrafyalara bolluk bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Gül ağaçlarına asılan, suya fısıldanan bütün dilekler kabul olsun, bahar bereketiyle gelsin" dedi.

Erdem, şenliğin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da "Birlik beraberlik içinde yeni bir dönemin gelişini karşılıyoruz. En kötü gününüz böyle olsun" dedi.

NİLÜFER HALK DANSLARI TOPLULUĞU GÖSTERSİNİ SERGİLEDİ

Görükle Mahalle Muhtarı Hasan Sert ile Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mustafa Aktaş da şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ve solist Hübeyya Arun, hareketli ritim ve müziklerle şenliğe katılanlara eğlenceli anlar yaşatırken Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da danslarıyla alanı dolduran herkesi coşturdu. Şenliğe katılanlar da Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'na eşlik edince, ortaya renkli görüntüler çıktı.

10. Görükle Hıdırellez Şenliği'nin finalinde, Bursalı sevilen şarkıcı Mehmet Çevik sahne aldı. Hareketli sahne performansıyla coşkuyu doruğa çıkaran Mehmet Çevik, sevilen şarkılarını şenliğe katılanlar için seslendirdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

nilüfer belediyesi Mehmet Çevik Hıdırellez Görükle Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title