Haberler

Muhtar Alime Ana, Mazbatasını Yazdığı Şiirle Aldı

Sarıgöl’ün ilk bayan muhtarı Alime Kocabıyık (66), muhtarlık mazbatasını ekibi ile birlikte Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu’ndan teslim aldı.

Sarıgöl'ün ilk bayan muhtarı Alime Kocabıyık (66), muhtarlık mazbatasını ekibi ile birlikte Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu'ndan teslim aldı.

Sarıgöl Çavuşlar Mahallesi Muhtarı seçilen Alime Kocabıyık, Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını almadan önce, Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ömer Ok'a kendi yazdığı şiirini okudu. Bayan Muhtar Alime Kocabıyık tarafından kaleme alınan şiirin dizeleri ise şöyle: "Atmış altı yaşlarında, Nisan ayı başlarında, Tarih yazar taşlarında Muhtar oldu Alime ana/Kapı kapı dolaşarak, İnsanlarla bir görüştü, çok yoruldu çok gezdi. Muhtar oldu Alime ana/Hedefimdi hedef dedi, seçmenleri tebrik etti, Kötüleri gülüp geçti, Muhtar oldu Alime ana/ Çavuşlar'dır Köyüm benim, Muhtarlık tacım benim, büyük küçük tacım benim, Açar solmaz gülüm benim./Tarih için çıktım yola, Hizmet için verdim söze, Selam verdim ele güne Muhtar oldun Alime ana/

Çavuşlar Mahallesi Muhtarı Alime Kocabıyık'ın okuduğu şiirden sonra, Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ömer Ok tarafından mazbatasını alan Alime Kocabıyık, "Mahallemin sorunlarını biliyorum. Bir bayan olarak kollarımı sıvayarak çalışmalara ekibimle başlayacağım. İlk görevim mahallemde kuduz kedi vakasıyla altı ay karantina başlatıldı. İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giderek bilgiler alacağım. İlçede ilk bayan muhtar olmam beni gururlandırıyor. Herkes bana yardımcı olmaya başladı. Mutluyum." dedi. Çavuşlar mahallesi Muhtarı Alime Kocabıyık ile birlikte mazbataları alan azaları İsmail Çelebi, İbrahim Yıldırım, Adem Demir ve Deniz Baykal Muhtar Alime Kocabıyık'ın ellerini öperek bir birlerini başarılar dilediler. Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ömer Ok" Alime Kocabıyık ilçede ilk kez seçilen bayan muhtarımız oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title