Haberler

Mersin İtfaiyesi 2023 Yılında 16 Bin 123 Görevi Tamamladı

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2023 yılı boyunca 16 bin 123 görevi başarıyla tamamladı. İtfaiye ekipleri, yangın, kurtarma ve acil müdahale çalışmalarında hızlı ve sonuç odaklı bir şekilde hareket etti. Ayrıca, itfaiye personelinin eğitimli ve donanımlı olması için Ata Eğitim Merkezi açıldı ve kadro takviyesi yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde 2023 yılı boyunca 16 bin 123 görevi başarıyla tamamladı. 17 grup amirliği, 21 istasyon olmak üzere 38 hizmet noktasından 122 araç, 7 bot ve 559 personelle hizmet veren İtfaiye Dairesi ekipleri; doğal afetler, kaza, yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda hızlı ve sonuç odaklı bir çalışma yürütmeye devam ediyor.

Ekipler, 2023 yılında 5 bin 490 yangına müdahale ederken, 6 bin 331 kurtarma çalışması gerçekleştirdi ve toplam 11 bin 821 çalışmaya imza attı. Kent genelinde en fazla yangın 1011 ile Tarsus ilçesinde meydana gelirken, 58 yangınla Çamlıyayla yangının görüldüğü en az ilçe oldu. Aynı zamanda yıl içerisinde 691 ile en fazla yangın Temmuz ayında görülürken, en az yangın 318 ile Mart ayında gerçekleşti.

Şehirde yaşanabilecek olaylara yerinde ve etkin müdahale edebilmek için itfaiyecilik alanındaki gelişmeleri takip eden Mersin Büyükşehir, itfaiye personelinin daha eğitimli, daha donanımlı olması ve acil durumlarda daha sistematik hareket edebilmesi amacıyla, son teknolojik araç ve gereçlerle donatılı Ata Eğitim Merkezi'ni açtı. Türkiye'de aktif olarak faaliyet gösteren 9 itfaiye eğitim merkezi içerisinde en kapsamlı özelliklere sahip olan Ata Eğitim Merkezi ile itfaiye teşkilatını güçlendiren Büyükşehir, yazılı ve uygulamalı sınavla aldığı 150 itfaiye memuru ile de kadrosunu takviye etti.

İhtiyaç halinde diğer illere de destek olmak amacıyla yardıma giden Büyükşehir itfaiye ekipleri; 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde bölgeye ilk giden ekiplerden biri olurken, 15 Mart'ta Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde de görev aldı.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü bünyesinde binaların yangına karşı dayanıklı ve korunaklı olduğunu tespit etmek ve güvenliğini sağlamak amacıyla 2023 yılında 3 bin 528 iş yerine Uygunluk Raporu verilirken, 603 bina ve tesisin yangın tesisat projesi onaylandı. Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde 165 kurum bünyesinde 171 eğitim ve tatbikat gerçekleştirilirken, bu eğitim ve tatbikatlarda 20 bin 358 kişiye yangın türleri, yangına müdahale türleri, önleyici tedbirler ve kentsel arama kurtarma eğitimleri verildi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Mersin İtfaiye Güvenlik Doğal Afetler Kaza Yerel Yaşam Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title