Haberler

Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Birliği'nde Encümen Seçimi

Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği, haziran ayı olağan meclis toplantısı encümen ve komisyon seçimi gündemiyle Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonunuda gerçekleştirildi.

Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği, haziran ayı olağan meclis toplantısı encümen ve komisyon seçimi gündemiyle Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonunuda gerçekleştirildi. Toplantıda Türkönü köyünde bulunan Neikeia antik kenti kalıntıları yakınlarında kurulacak modern çöp deponi alanı da ele alındı. Keskin, "Çöp deponi alanı sanki antik kentin üzerine kuruluyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Bu doğru değil" dedi.

Oy birliği ile kabul edilen faaliyet raporunun ardından Birlik ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel ve Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ile birlikte divandaki yerini aldı.

Daha sonra 2011 yılı kesin hesap cetvelleri görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 2012 yılı birlik yatırım programı da görüşüldü. Daha sonra birlik encümenine gizli oy il 6 üye seçimine geçildi. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar ve Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler encümen üyeliklerine seçildiler. Daha sonra plan-bütçe komisyonunun üye sayısının 3 olarak belirlenişinin ardından bu komisyona üye seçimi yapıldı. Tire ve Gökçen'in birlik bünyesinden ayrılması nedeniyle bu komisyondan ayrılan üyelerin yerine Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı seçildi. Ödemiş Belediye Meclis üyesi Kadir Coşar komisyondaki görevine devam etti.

Yeni dönemde encümene daha çok görevin düşeceğini belirten Birlik Başkanı Bekir Keskin, modern çöp deponi alanına Çevre Bakanlığı'nca sağlanacak yüzde 49'luk destek ile ilgili dosyanın 1 yıldır İzmir'de beklediğini ve bir türlü Ankara'ya gönderilemediğini söyledi. Encümenin yeni dönemde bu konunun takipçisi olacağını belirten Keskin, sık sık Ankara'ya giderek bu modern tesisin tamamlanması için kapıları çalacaklarını söyledi. Keskin daha sonra Türkönü köyü yakınlarında Yelaldı mevkiinde kurulacak tesisle ilgili bilgiler verdi. Yüklenici firmanın çalışmalara başladığını aktaran Keskin, "Bu tesisi sanki eski bir şehir kalıntısı üzerine yapıyormuşuz gibi bir algı var. Bu son derece yanlış. Daha 2 hafta önce Anıtlar Kurulu'ndan 'Sorun yok devam edin' yazısı geldi. Ben müsterihim herkes de öyle olsun. 2-3 kilometre mesafede kalıntılar olabilir ama kesinlikle tesisi kurduğumuz bölgede yok. Zaten tesis tamamen kaya zemin üzerine kuruluyor" dedi. Bölgede bir antik kent kalıntısının ortaya çıkmasının kendilerini de sevindireceğini kaydeden Keskin, "Keşke öyle bir antik kent kalıntıları ortaya çıksa da biz de ilçemizde bir ören yeri var deyip tanıtımını yapsak. Bu geri dönüşü olmayan bir iş değil. Eğer bu tesis antik kent için sıkıntı yaratacak konuma gelirse çöp depolanan alanın üzeri zirai toprakla kapatılıp ağaçlandırılabilir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra modern çöp deponi tesisinin müteahhidi Sami Altuğ projeyle ilgili birlik üyelerine bilgi verdi. Projenin bölümler halinde sürdürüldüğü ifade eden Altuğ, bu hızla devam ederse tesisin beklenenden daha önce açılabileceğini bildirdi. Altuğ, tesisin tüm Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

(AG-AH-

29.06.2012 09: 48: 11

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Keskin Menderes Ovakent Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title