Haberler

Köylülerle Muhtarın Sorununa Şimdi de Siyasiler Karıştı

Aydın'ın Karpuzlu İlçesine Bağlı Meriçler Köyünde Tamamlanan Kadastro Çalışmaları Sonrasında Köylüler ile Muhtar Arasında Yaşanan Tartışmalara Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) Katıldı. CHP İlçe Teşkilatı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Milletvekili Adaylarının Yargıya İntikal Etmiş Bir Konuyu Seçim Malzemesi Yaptığını İddia Eden Köy Muhtarı Salih Şevik, Kötü Niyetli Olan Siyasi Parti Temsilciler...

Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Meriçler köyünde tamamlanan kadastro çalışmaları sonrasında köylüler ile muhtar arasında yaşanan tartışmalara Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) katıldı. CHP ilçe teşkilatı, il genel meclisi üyeleri ve milletvekili adaylarının yargıya intikal etmiş bir konuyu seçim malzemesi yaptığını iddia eden Köy Muhtarı Salih Şevik, kötü niyetli olan siyasi parti temsilcilerini kınadığını söyledi.

Meriçler köyünde 2005 yılında orman ve 2006 yılında tapu kadastrosu işlemlerinin tamamlanmasının ardından bazı köylü vatandaşlar, Muhtar Salih Şevik, bilirkişi heyeti ve kamu görevlilerinin işlemler sırasında kasıtlı olarak yanlış yaptıklarını iddia ederek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. İddiaların asılsız olduğunu ve bu kişilerin kendi hakları olmayan arazileri talep etmekte olduğunu savunan Şevik ise, tüm çalışmaların yasal çerçevesinde yürütüldüğünü ve işlemler sırasında kadastro nizam namesine tam olarak uyulduğu ileri sürmüştü. Köy muhtarı hakkında açılan çok sayıda tahkikat sırasında her hangi bir olumsuz duruma rastlanamazken, muhtar ve köylüler arasında yaşanan olaylar ve Kadastro Mahkemeleri'ne açılan dava süreçleri halen devam ediyor. Yaşan bu olayların ardından geçtiğimiz hafta içerinde Meriçler köyünde yaşayan parti üyelerinin daveti üzerine köye gelen CHP Aydın Milletvekili adayı Tahir Yaman, CHP İl genel Meclisi üyesi Semra Konaklı, CHP İlçe Başkanı Hayrullah Özkan ve bazı il genel meclisi üyeleri vatandaşlarla görüştü. Şikayetleri yerinde görmek için köye geldiklerini açıklayan Konaklı; köylüleri dinlediklerini ve köyde bir takım usulsüzlüklerin yapıldığını onaylayan belgeleri teslim aldıklarını belirti. Bu belgelerde 136 mağdur insanın imzasının bulunduğunu ifade eden Konaklı, "Köylülerimizi gerçekten mağdur durumda gördüm. İşin doğrusunu öğrenmek adına belgeleri aldım. Konuyu tek taraflı değerlendirmek istemiyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Köy muhtarıyla da görüşerek, durumu valilik makamına iletmek istiyoruz" dedi. Konuyla ilgili olarak başlatılan hukuki sürecin devam etmekte olduğunu hatırlatan Muhtar Salih Şevik ise yargıya intikal etmiş bir konu hakkında kendisiyle görüşmeden açıklama yapılmış olmasının yanlış olduğunu savundu. Konaklı tarafından yapılan açıklamalarda kendisini suçlayıcı ifadelerin yer aldığına işaret eden Şevik, Konaklı ile görüştüğünü ancak kendisine bugüne kadar herhangi bir bilginin ulaşmadığını kaydetti. Konaklı'dan yaptığı yanlış açıklamaları düzeltmesini istediğini belirten Şevik, "Yanlış yaptıklarını ve bu yanlıştan dönmelerini istedim. Beni arayacağını söyledi ama aramadı. İddialarda yer alan 136 kişi hakkında ben zaten suç duyurusunda bulunmuştum. Kendilerinin yetkili mercilere aksettirilmiş bir olay hakkında köyümüze bizlerden habersiz gelerek araştırma yapmış olmaları, yanlıştır. Helen seçim öncesinde bizzat köye kadar gelerek aslı olmayan ve yargıya intikal etmiş konular hakkında görüşler açıklanmış ve basın organlarında bu açıklamalara yer verilmiştir. Bizlerin görüşlerini bile almaya gerek görmeden bu konuları medyaya yansıtarak, bizleri maddi ve manevi yönden yıpratmaya çalışan CHP'li yetkilileri kınıyorum" şeklinde konuştu.

(DAK-YK)

22.06.2007 14:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title