Haberler

"Trakya Hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı Gibi Olacak"

Güncelleme:

Kırklar Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, "Trakya hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı gibi olacak." dedi.

Kırklar Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, "Trakya hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı gibi olacak" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce KTB salonunda "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" kapsamında nakliyeci, hayvan yetiştiricileri ve celeplere eğitim verildi.

Altıntel, burada yaptığı konuşmada, insanlara verilen değerin bundan sonra hayvanlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Hayvancılığın Trakya bölgesinde gelişmeye başladığını ifade eden Altıntel, "Uyum yasalarına uymak zorundayız. Bölgemiz hayvancılıkta hastalıktan ari bir bölge. Trakya hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı gibi olacak. Hollanda Trakya kadar bir yer ama 56 milyar dolar ihracat yapıyor. Türkiye'nin ihracatı 14 milyar dolar. Daha yapılacak çok içimiz var. AB uyum yasaları önemli. Hayvancılık bölgemizde geliyor. Bizde bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Şerafettin Uçar da, "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" hakkında bilgi verdi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Hollanda Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title