Haberler

Kilis Ortak Akıl Topluluğu İstişare Toplantısı Yapıldı

Kilis Ortak Akıl Topluluğu üyeleri ile istişare çevrelerinden sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yerel yönetim raporu çalışmaları için İrfan Yurdu’nda bir toplantı düzenlendi.

Kilis Ortak Akıl Topluluğu üyeleri ile istişare çevrelerinden sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yerel yönetim raporu çalışmaları için İrfan Yurdu'nda bir toplantı düzenlendi.

Kilis Ortak Akıl Topluluğu adına açıklama yapan Mehmet Özkaptan, amaçlarının Kilis'e hizmet olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

" Kilis'in sorunlarına, Türkiye ve dünya gerçekleriyle paralel, özgün, kalıcı çözümler sunmak ve ideolojik yaklaşım göstermeden halkımıza hizmet etmek istiyoruz, halkımızın kamu hizmetlerinden tam yararlanmasına ve gücünü harekete geçirmeye, halkın kamu kurumlarından eşit muamele görmesine çalışacağız."

Topluluğun hazırladığı Kilis'teki Suriye raporunun her kesim ve kuruluşça hassasiyetle irdelenmekte olduğunu hatta raporumuzu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin ve ABD Washington merkezli Brookings Enstitüsü nün bizimle irtibat kurarak raporumuzu kaynak göstermelerinden olumlu enerji aldık. Kilis'in sürekli devam eden sorunu olan yerel yönetim ve özellikle belediyecilik sorununa eğilmek zorunda hissettiğini bu nedenle ' Kilis'te Yerel Yönetimin Sorunları ve Çözümleri' adlı bir rapor hazırlanmakta olduğunu raportör tarafından yazımının tamamlanarak istişareye getirildiğini, Kilis Ortak Akıl Topluluğunun sadece sekiz kişiden oluşmadığını, her kişinin kendisinin dışında ayrıca başka topluluk ve birlikteliklerin aklını da temsil ediyor. Kilis Ortak Akıl Topluluğu Kilis ortak aklının potansiyelini harekete geçiren bir dinamo hükmündedir. Gücünü de halkımızdan almaktadır. İstişareye katkıda bulunan siz değerli misafirlerimizle katkı sağlayan STK'ların desteği ile hizmet ve çalışmalar daha başarılı olacaktır" dedi.

İstişare toplantısında raportör tarafından hazırlanan ve katılımcılara daha önceden gönderilerek istişareye açılan 'Kilis'te Yerel Yönetimin Sorunları ve Çözümleri' adlı rapor taslağı hakkında görüş ve düşünceler alındı."

Toplantıya katılan tüm katılımcılar yerel yönetim ve belediyeciliğin önemini ve çalışmaların devamı ile başarı dileklerini dile getirdi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title