Haberler

Kelkit'te Dereye Yavru Alabalık Bırakıldı

Kelkit ilçesinde düzenlenen törenle dereye yavru alabalık bırakıldı.

Kelkit ilçesinde düzenlenen törenle dereye yavru alabalık bırakıldı.

Kelkit ilçesinin Çimenli köyünde düzenlenen törene, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Muammer Duran, Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Terzioğlu, Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin Meral, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mazlum, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında başlatılan "Doğal Dere Alabalığı Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında geçen yıl Maçka Altındere Üretme İstasyonu'nda üretilen 5 bin yavru alabalığın Torul ilçesinin Çit Deresi'ne bırakıldığını söyledi.

Bu yıl içerisinde Kelkit ilçesinin Çimenli köyünden geçen Balahor Deresi'nden anaç alabalık alındığını anlatan Mazlum, "Anaç balıklardan 2 bin 500 yavru benekli alabalık üretildi. Balahor Deresi'ne bırakacağımız bu yavru alabalıklarla bölgede balık popülasyonunun artışına katkı koymayı amaçlıyoruz. Derelerimizdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilerek yöre insanına ekonomik fayda sağlanması ve doğa turizminin geliştirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Terzioğlu Muammer Duran Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title