Haberler

Kaü'de 'Maddeyi Dışla, Sağlıklı Yaşama Başla' Toplantısı Düzenlendi

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi'nde "Maddeyi Dışla, Sağlıklı Yaşama Başla" Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi."

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi'nde "Maddeyi Dışla, Sağlıklı Yaşama Başla" Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan ve 1 Ekim-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Kars ilinde ilk kez uygulanacak olan projeye yönelik ilk grup koordinasyon toplantısı gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı.

3 ay boyunca sürecek olan projede; Araştırma Göevlisi Murat Akbay (Proje Lideri) ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinden oluşan Kafkas Gençlik Grubu'ndan Ramazan Aydın (Proje Yasal Sorumlusu), Cemal Amaç, Ramazan Kapan, Hasan Aslan, Cevdet Tapu, Kübra Kartal, İnan Elalmış, Ayşe Onat, Zelal Çiçek, Buse Gören ve Eda Dülgar yer alıyor.

AB Gençlik Girişimleri Programı kapsamında 1 Ekim-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Kars'ta yapılacak projede madde bağımlılığında risk alanına giren gençlerin üniversiteye aday ve üniversite gençlerinin madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirilmesi ve sosyo-kültürel alanda desteklemek üzere tasarlandı.

Proje ekibi 15-30 yaş arasında çeşitli eğitim ve bilgi düzeyindeki toplam 12 kişilik bir gruptan oluşuyor. Proje 90 günlük süre boyunca Kars'ta madde bağımlılığı risk alanında bulunan gençleri sıkmadan, kullanma meraklarını uyandırmadan ve kullanıma başlamadan önce bilinçlendirmeyi ve aynı zamanda, önleyici rehberlikte bulunarak yaşanılan olumsuz tecrübelerden hareketle madde bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kars'ta madde kullanan ve kullanma riskinde olan gençlere madde bağımlılığının zararları ve zararlarının sonuçları ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlanacak.

Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirerek spor, sosyal ve kültürel etkinlikleri yoluyla madde kullanımının zararlarından ve kaçınmanın yolu olarak kullanmak ve akran etkileşimini geliştirmektir. Proje kapsamında yapılacak etkinlikler spor turnuvaları, gezi organizasyonları, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi, seminer ve piknik gibi faaliyetlerden oluşmakta. Bu faaliyetlere projede görev alan gençlerin yanı sıra imkanları sınırlı olan gençler ve risk alanı kapsamında gençlerin ve ailelerin farklı etkinlikleri dahil edilecektir. Bu sayede gençlerin madde kullanımına karşı 'Hayır' diyebilme farkındalığı oluşması bekleniyor.

Projenin bir diğer hedefi ise gençlerin sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek ve projelerde genç gönüllülerin katılımını teşvik etmek, nasıl ve ne şekilde uygulanacağını göstermek. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği ramazan aydın Murat Akbay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title