Haberler

Kars, Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri Büyük İlgi Görüyor

Güncelleme:

Bu yıl ilki düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin ilk gününde ziyaretçi sayısı 21 bine ulaştı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, bu yıl ilki düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin ilk gününde ziyaretçi sayınsın 21 bine ulaştığını kaydetti.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın bu gibi tanıtım günlerine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Vali Tepe, bu sayının hafta sonu daha da artacağını vurguladı.

Kars ile birlikte Ardahan ve Iğdır'ın Tanıtım Günlerinde birlikte temsil edildiği Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ne Ankara'da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlıların yanı sıra Ankara halkının da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Vali Tepe, tanıtım günlerinin amacına ulaştığını ve bu gibi etkinliklerin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu yıl Ankara'da ilk kez düzenlenen Tanıtım Günlerine muazzam bir ilginin olduğunu da belirten Vali Tepe, açılış programına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İç İşleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İç İşleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılmasının kedilerini son derece memnun ettiğini söyledi.

Vali Tepe,Tanıtım Günlerine ayrıca birçok bürokratın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, büyük elçiler, devlet erkanından önemli kişilerin de teşrif etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

"MASALLAR ÜLKESİ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KARS VALİLİĞİ STANDINDA"

Kars, Ardahan ve Iğdır stantları yoğun ilgi görüyor. Masallar Ülkesi Ana Okulu öğrencileri bütün stantları tek tek gezdikten sonra Kars Valiliği Standına da gelerek Vali Eyüp Tepe'yi ziyaret ettiler. Minik öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Tepe, minik öğrencilerle Kars'ı anlatarak çeşitli hediyeler ve yayınlar verdi.

ÜÇ İL, FOLKLORU VE YEMEK KÜLTÜRLERİ İLE TANITILIYOR

Atatürk Kültür Merkezi'nin tüm stantlarını dolduran Kars, Ardahan ve Iğdır Valilik, Kaymakamlık, Belediye, üniversiteler, İl Kültür Müdürlükleri, dernek ve vakıflar ile birlikte esnaflarda kendilerine ait tüm turizm değerlerini sergiliyor. Üç ilin folklorcuları yöresel kıyafetlerle ve canlı müzikleriyle de hünerlerini ortaya koyuyor. Ayrıca tanıtım günlerine katılan esnaflar pişirdikleri yöresel yemeklerini de Ankaralıların damak tanına sunuyor. Bölge illeri özellikle, kaşar, bal, gravyer, kaz, bulgur hangel, içli köfte gibi bir birinden leziz organik mamullerini de ziyaretçileri ile paylaşıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüp Tepe Ardahan Iğdır Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title