Haberler

Kardeşlik İçin İlk Adım Ajman'da Atıldı

Edirne Belediyesi ile Dubai-Ajman Emirliği arasında 'Dostluk' protokolü imzalandı.

Edirne Belediyesi ile Dubai-Ajman Emirliği arasında 'Dostluk' protokolü imzalandı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ile Ajman Veliaht Prensi Şeyh Ammar Bin Humaid El Nuaimi tarafından imzalanan protokol gereği Edirne Belediyesi ile Ajman Emirliği kardeş olma yolunda ilk adımı attı.

3-6 Aralık 2012 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne hareket eden Edirne heyeti, Ajman Kraliyet Sarayı'na kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Edirne heyeti olarak çok iyi ağırlandıklarını, gittikleri her ortamda ilgiyle karşılandıklarını belirtti. Akdere, "Başta Ajman Kralı'nın Edirne'ye büyük ilgi göstermesi ve 2013 yılının Mayıs ayında Edirne'ye kardeş şehir protokolünü imzalamak için heyetle birlikte bizzat kendisinin de gelmeyi düşündüğünü iletmesi bizleri çok sevindirdi" dedi.

'GELECEĞİN İNŞASI' PROGRAMINA KATILDILAR

Ajman Kraliyet Sarayı'nda, Edirne'nin tanıtımı için büyük bir fırsat yakaladıklarını belirten n Akdere, "Ajman Veliaht Prensi H.H. Şeyh Ammar Bin Humaid El Nuaimi'nin Himayesinde, Ajman Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği Sekizinci Yıllık Ağ İletişimi Etkinliği programı dahilinde 'Geleceğin İnşası' adlı foruma Türkiye'den Edirne Belediyesi olarak davet aldık. Kraliyet'ten gelen davet üzerine Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi, Edirne'mizin tanıtımı için çok iyi fırsat olacağını düşünerek davete olumlu yanıt verdi. ve bir haftalık program çerçevesinde turizm kenti olma yolunda önemli adımlar kaydeden ve iki öğesiyle de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren kentimizi Ajman Kraliyet Sarayı'nda tanıtma fırsatı bulduk. Ajmanlı iş adamlarının ilgisini Edirne'ye çekebilmek adına, Edirne'mize özgü tatlarımızı yanımızda götürerek Ajman Kralı başta olmak üzere Kraliyet Sarayı'nda ki konuklara tattırdık" dedi.

Forumda Ajman Belediyesi ile Edirne Belediyesi arasında kardeş şehir olma yolunda ilk adımı atarak Dostluk protokolü imzaladıklarını belirten Nihan Akdere, "Bu dostluk ve kardeşlik anlaşmasının biri Ortadoğu ve Güney Afrika'ya diğeri de Balkanlar ve Doğu Avrupa'ya uzanan iki boyutu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Akdere, önümüzde ki yıl Mayıs ayında, Ajman Heyeti'nin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Kardeş Şehir Protokolü imzalamak için Edirne'ye geleceklerini belirtti.

Ajman televizyonundan canlı olarak yayınlanan kardeş şehir protokolü imza törenine, Ajman gazetelerinin de geniş yer verildiği ifade edildi.

(ORA)

11.12.2012 14: 49: 22

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Nihan Akdere Dubai Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title