Haberler

İzmir Üniversitesi Hastanesi 'Bebek Dostu'

İzmir Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması konusunda yaptığı çalışmalar sonucu ’Bebek Dostu Hastane’ unvanı ile ödüllendirildi.

İzmir Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması konusunda yaptığı çalışmalar sonucu 'Bebek Dostu Hastane' unvanı ile ödüllendirildi.

İzmir Üniversitesi Hastanesi, 'Joint Comission İnternational (JCI) kalite belgesi ve 'En Kaliteli Hastane' değerlendirmesinde birincilik ödülünün ardından bir unvana daha sahip oldu. Hastane, anne ve bebek sağlığı konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde 'Bebek Dostu Hastane' unvanını almaya hak kazandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), UNICEF ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen program kapsamında hastanenin 12 maddelik bir hizmet politikası hazırladığını ifade eden İzmir Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, "Anne sütü, toplumun ve onu oluşturan bireylerin sağlıklı ve güçlü olarak yaşaması için yeterli ve dengeli beslenmenin en temel koşullardan biridir. Bu temeli oluşturmak için anne sütü ile beslenmenin ve bunu bilimsel temellere dayanan bir standartla sürdürmenin önemini biliyoruz. Emzirme, besin değeri dışında anne ve bebek arası bir bağ oluşturur. Yarattığı güven duygusu ile kişilik gelişimine katkı sağlar. Bu yüzden hastanemizde önemle üzerinde durduğumuz emzirme ve anne sütü ile beslenme çalışmalarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen "Bebek Dostu Hastane' unvanıyla ödüllendirilmiştir" dedi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, şöyle devam etti:

"Sağlık personelimiz 'Emzirme Teknikleri ve Anne Sütünün Önemi' konusunda 15 saat teorik, 3 saat pratik olmak üzere toplam 18 saatlik eğitim aldı. Tıbbi gereksinim olmadıkça yeni doğan bebeğe ilk 6 ay anne sütünden başka bir yiyecek ya da içecek verilmemesi ve uygun ek gıdalar ile emzirmenin 2 yıl ve sonrasında devam etmesi teşvik edilmektedir. İzmir Üniversitesi Hastanesi olarak sağlıklı bir nesil yetiştirmek için tüm gebelere ve annelere anne sütünün önemini anlatıyoruz. Sağlıkta kaliteli hizmetin yanında, bilimsel çalışmalar ve toplumsal sorumluluk konularına ağırlık veriyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Bebek Sağlık Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title