Haberler

Isparta'lı Gurbetçilerden Engellilere Büyük Jest

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde Belçika'da Yaşayan Yalvaçlılar Engelli Çocuklara Akülü Araba ile Tekerlekli Sandalye Aldı. Gurbetçi Yalvaçlılar Kurdukları Dernek Adı Altında Alınan Araçlar İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı.

Isparta’nın Yalvaç İlçesinde Belçika’da yaşayan Yalvaçlılar engelli çocuklara akülü araba ile tekerlekli sandalye aldı. Gurbetçi Yalvaçlılar kurdukları dernek adı altında alınan araçlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Belçika’da yaşayan Yalvaçlıların kurduğu Türk Kültür Merkezi Derneği, Yalvaç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Engelliler Eğitim ve Eğlence Merkezinde eğitim gören öğrencilere akülü araba ve tekerlekli sandalye aldı. Akülü araba ve sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Dağıtım törenine Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Engelli öğrencilerle sohbet eden Isparta Valisi Uzun, akülü arabaya binerek deneme sürüşü yaptı. Engellilere verilen desteğin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Uzun, dernek üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Belçika Türk Kültür Merkezi Derneği Başkanı Hasan Bilici, “Geçtiğimiz yıl ilçeye geldiğimizde engelli öğrencileri ziyaret ettik. Eksikliklerini öğrendik ve akülü araba ile tekerlekli sandalye aldık. 10 akülü araba ile 4 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi. Dernek üyelerinin hazırladığı kermesten elde ettiğimiz gelir ile bunları aldık. Konya’dan alınan araçların toplam maliyeti ise 28 milyar.” Dedi.

(HU-SÇ-Y)

03.08.2007 09:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title