Haberler

Huder Mersin Şubesi, Referandumda 'Evet' Oyu Vereceğini Açıkladı

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Mersin Şubesi, 16 Nisan’da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumda ‘evet’ oyu vereceğini açıkladı.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Mersin Şubesi, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı. HUDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altındere, "Darbeler döneminin bitmesi, demokrasinin teminat altına alınması, milletin himayesine verilmesi için referandumda hukukçu kimliğimizle evet oyu vereceğimizi açıklıyoruz" dedi.

HUDER Mersin Şubesi Yönetimi, derneğin kuruluş amacı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve anayasa değişikliği referandumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda, kuruluş amaçlarını Dernek Başkanı Kürşat Doğan açıkladı.

Hukuki Araştırmalar Derneği'nin 1988 yılında kurulmuş, Türkiye'nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşu olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Doğan, "Türkiye'de 23 şube, 47 temsilcilik olmak üzere 79 ilde, dünyada Almanya, İngiltere, Japonya, Makedonya, Moğolistan ve Azerbaycan olmak üzere 6 ülkede teşkilatları ve gönüllüleri ile faaliyetlerine istikrarlı olarak sürdüren tek hukuk kuruluşudur. Hukuki Araştırmalar Derneği'nin amacı, bir dernek olarak teşkilatlanmasını işaret eden iradelerin, önderlerinin niyet ve inançlarından asla ödün vermeden, milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenek ve kültürlerini artırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini temin etmektir. Yaklaşık bir yıldır ilimizde faaliyet gösteren derneğimiz şube olarak oluşumunu tamamlamış ve kısa dönemde şehrimizin ülkemizin sorunlarına karşı duyarlı ve söz sahibi olarak sosyal dayanışmanın sağlanması ve adaletin tecelli olması için tüm gayret ve çabayı gösterecektir" diye konuştu.

Dernek Genel Sekreteri Hibe Gökalp da başta hukuk camiasındaki kadınlar ve medyada çalışan kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Altındere : "Referandumda hukukçu kimliğimizle evet oyu vereceğimizi açıklıyoruz"

HUDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altındere ise 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesi, söz konusu anayasa paketini meslektaşlarıyla incelediklerini belirterek, Mersin Şubesi olarak aldıkları kararı açıkladı. Altındere, "Darbeler döneminin bitmesi ve sözde statükonun dayatması ve her an darbe gölgesinde geçmesin diye güncel hayatımız; siyasetimizi kirleten ve sözde iktidar olabilmek için kirli pazarlıklar dönemi bitsin diye; cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle güçlenen millet iradesinin egemen kılınması için; demokrasinin teminat altına alınması, milletin himayesine verilmesi için; yürütmenin daha çok icraatta bulunabilmesi ve ülke sorunlarına tek elden ve hızlıca çözüm üretilebilmesi için; ülkemizin hukuk çatısından çıkmaması ve yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı için; ülke nüfusunun çoğunluğunu oluşturan gençlerin siyasette önünü açmak için; FETÖ gibi terör örgütlerinin, dini duyguları sömüren ve istismar eden yapıların sona ermesi için; 15 temmuz sürecini ve tankların bir kez daha sokaklarda gezmemesi ve bize halkımıza ait olan uçakların bir kez daha bizlere ateş etmemesi için; son dönemde görevleri meslektaşlarının haklarını ve menfaatlerini korumak olan ve bağımsız ve tarafsız olmaları gerekirken tarafgir davranarak sözde tüm avukatları temsil ettiğini beyan eden bazı barolar ve Barolar Birliğinin aksine Biz HUDER Mersin olarak 16 Nisan 2017 referandumda incelemiş olduğumuz anayasa değişiklik paketine hukukçu gözüyle bakarak, hukukçu kimliğimizle evet oyu vereceğimizi burada açıklıyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındere Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title