Haberler

Hisarcık Eğitim Gönüllüleri Derneği Öğretmenleri Yemekte Buluşturdu

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından "Öğretmenler Günü" nedeniyle öğretmenlere yemek verildi.
Hisarcık Belediye Düğün Salonunda verilen yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, öğretmenler ve aileleri...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından "Öğretmenler Günü" nedeniyle öğretmenlere yemek verildi.

Hisarcık Belediye Düğün Salonunda verilen yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Gökçek, öğrenme ve öğretmenin ucunun gökler ötesine uzanan iki yüce vazife olduğuna vurgu yaparak, "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ayeti kerimesinde " Ben ancak bir muallim olarak gönderildim" hadisi şerifinde olduğu gibi daha pek çok ayet ve hadisi şerifte ilmin ve alimin ehemmiyetine dikkat çekilmiştir. Dolayısıyla öğretmenler böyle ulvi bir misyonun temsilcisi, fikir işçisi ve mimarıdır. Ayrıca insanların gönüllerine taht kuran, onları hayra yönlendiren ve dünyaya yeni bir hayat bahşeden de yine onlar olmuştur. Özellikle günümüzde eğitim faaliyetleri ile dünyanın küreselleştirildiği bir dönemde öğretmenlik ayrı bir ehemmiyet kazanmış ve bundan dolayı öğretmenliğin toplumun ihyasında apayrı bir yerinin olduğu da her geçen gün daha da önem kazanmıştır. Öğretmen belki elinin altındaki bütün talebeleri istediği kıvama getiremeyebilir ve el attığı talebelerin tamamını kazanamayabilir. Nitekim en mükemmel rehberlerin huzurundan bile ayrılıp giden ve zayi olan insanlar çıkmıştır. Dolayısıyla bu durum bizim çalışma azmimizi ve gayretimizi olumsuz yönde etkilememelidir. Asla unutulmamalı ki, bir öğretmen yaptığı işi, birinci iş olarak kabul eder ve mesleğinin hakkını verebilmenin sancısıyla oturur kalkarsa, Cenab-ı Hak da onun sa'yini, gayretini, çalışma azmini ve şevkini hiçbir zaman boşa çıkarmaz, ona nice lütuflarda bulunur ve ona nice çözüm yolları ilham eder." dedi.

Gökçek, sözlerine şöyle devam etti,"Özellikle küçük yaştaki öğrencilerin bizleri anne ve babasından daha üstün tutmaları onların söylediklerinden ziyade bizim söylediklerimizi dinlemeleri ve yapmaları bizim ne kadar temsil niteliğine sahip bir mesleği icra ettiğimizin göstergesidir. Bu yüzden hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Fakat bazı insanlar sizin yapmış olduğunuz bu işi basit ve küçük görebilir. Halbuki bu, insanı alıp en yüksek seviyelere ulaştıracak en önemli meşguliyettir. Bu yüzden insan, öğretmenliği çok aziz bilmeli, onu bir peygamber mesleği olarak algılamalı ve öyle değerlendirmelidir. Gerçek şu ki, millete hizmet eden insanlar arasında muallime denk bir insan göstermek mümkün değildir. Çünkü insana yapılan hizmet ve yatırım her şeyden mukaddestir. Siz bir baştan bir başa bütün dünyanın sahibi dahi olsanız, bunun, birkaç insana bir şey anlatma kadar bir kıymeti yoktur. Hatta bırakın bunu, sultanlık bile, insanları insanlığa yükseltme kıymetinde bir vazife değildir. Zaten büyük hükümdarlar da, muazzam muallimlerin elinde bir çırak gibi yetişmiş insanlar değil midir? İşte bütün bunları göz önünde bulundurarak diyebiliriz ki, Allah'a en yakın insanlar, hayatını başkalarına faydalı olmaya adamış öğretmenlerdir. Çünkü insanı inşa eden onlardır; toplumu inşa eden onlardır; hali inşa edecek olan ve geleceğe mührünü basacak olan da yine onlardır. Hisarcık Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet görevi başındaki öğretmenlerimize de başarılar diliyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz." diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhan Cebeci Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title