Haberler

Hakkari'nin Derecik ilçesinde bir kadın muhtar adayı sosyal medyada ilgi gördü

Güncelleme:

Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan Şehla Kaya, muhtarlık adaylığını açıklamasıyla sosyal medyada ve ilçe halkından olumlu tepkiler aldı. Kaya, ailesinin desteğiyle kadınların sesi olmayı hedeflediğini belirtti.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ilk defa bir kadın, muhtarlık adaylığını açıklamasıyla sosyal medya başta olmak üzere ilçe halkından da olumlu tepkiler aldı.

Hakkari'nin Derecik ilçesi Umurlu köyüne bağlı Akdemir mezrasında ikamet eden Şehla Kaya, sosyal medyanın gündemine oturdu. Şehla Kaya, muhtarlık adaylığını açıkladıktan sonra ilk önce ilçede, daha sonra sosyal medyada adını duyurdu. Muhtarlık adaylığına nasıl karar verdiğini anlatan Kaya, "Okuldayken telefonum çaldı annem aradı. Bir anda kızım muhtarlık için neden adaylığını koymuyorsun deyince çok şaşırdım. Nereden çıktı dedim. Çok ciddiyim aday olmanı istiyorum ve ailen olarak sonuna kadar destekçin olacağız dedi. Sen hemen muhtarlık adayını açıkla. Akşam ailecek konuşuruz babanı da ikna ederiz dedi. Önce düşündüm genelde ben bir kararla aileme giderim. Destek olmalarını isterim ikna ederim. İlk defa ailem benden bir şey istedi. Bu Derecik için bir ilk olacaktı. Biraz tedirgin de oldum. İnsanlar ne der, nasıl tepki verirler diye bayağı düşündüm" dedi.

"Ailen arkandaysa çekineceğin hiçbir şey yok"

"Ailen arkandaysa çekineceğin hiçbir durum yok" diyen Kaya, "Kendi kendime yapabilirsin, başarabilirsin, gelecek olan kötü yorumların önemi yok. Sen birçok ön yargıyı yıkacaksın. Kadınlarımızın kızlarımızın sesi olacaksın dedim. İlk başta babam yanaşmadı çevre ne der düşüncesiyle. Ben bu haberi duyurduktan sonra bir video da çektim biraz da olsa kendimi amacımı ifade etmeye çalıştım" diye konuştu.

Hiç beklemediği kadar çok ilgi gördüğünü ifade eden Kaya, "Yüz binlerce izlenme, binlerce yorum mesaj geldi. Çok fazla destek oldular. Anne babamın dışında başka anne babaların da gururu olmak nasıl bir duygu, tarif edilemez. İlden de arayan çok oldu, tanımadığım insanlar destek çıktı. Coğrafyamda kadınların da sesi çıkacak artık. Ne kadar güçlü olduklarını, isteseler her şeyi başarabileceklerini göreceler. İki köyün seçmeni belirleyecek. Ben onlar için memleketim için kadınlarımız için ister. Bu yolla ister farklı yolla hizmet etmekten vazgeçmeyeceğim. Ben şu anda çok şey başardığımı düşünüyorum. İlçemin ismini duyurdum, varlığımızdan haberi olmayan yüz binlerce insana. Köyümüzün ilk üniversite okuyan kızıydım. Başlarda çok sıkıntı çektim. Yine ailemin desteğiyle bu ön yargıyı da yıktım. Şu an köyümüzde birçok üniversitede kız öğrencilerimiz var. Kadınlarımız için böyle öncülük etmek mükemmel bir duygu" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Derecik Hakkari Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title