Haberler

Gümüşhane'de Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin Yıldönümü Programı Düzenlendi

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 18 Mart tarihinin gerek Türkiye tarihi gerekse dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 18 Mart tarihinin gerek Türkiye tarihi gerekse dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Gümüşhane'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program kapsamında Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği ziyaret edildi.

Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlik ise Gümüşhane Kültür Merkezinde icra edildi.

Okul Müdürü Abdulhaki Tural'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Jandarma Binbaşı Kamil Erdoğan'da bir sunum ve konuşma gerçekleştirdi.

Program nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo, şiir dinletisi ve "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.

"18 MART GEREK TÜRKİYE GEREKSE DÜNYA TARİHİ AÇISINDAN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 18 Mart tarihinin gerek Türkiye tarihi gerekse dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Teknoloji ve silah üstünlüğü ile bir ülkenin zapt edilip, ele geçirilemeyeceği, topyekün bir millet savunmasıyla tüm dünyaya ilan edildiğini kaydeden Vali Mayda, "Anneler yavrularını, kadınlarımız eşlerini, çocuklar babalarını çekinmeden savaşa göndermişler ve bir destan ortaya çıkmıştır. Ebediyete intikal eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 21.Dönem Milletvekili Bedri Yaşar, Vali Yardımcıları Cahit Karatepe, Meral Uçar, Cumhuriyet Başsvacısı Mehmet Karademir, Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Mayda Çanakkale Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title