Haberler

Gümüşhane'de 60 Girişimci Sertifika Aldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri sona erdi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri sona erdi. Projeye katılan 60 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

GTSO toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, GTSO Meclis Başkanı Turan Tuğlu, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, KOSGEB İl Müdürü Osman Güney, GTSO üyeleri ve kursiyerler katıldı.

"DENİZE ATLAMADAN YÜZME ÖĞRENİLMEZ"

Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Armağan Önal, bu tür projeleri 'denize atlamadan yüzme öğrenilmez' sözüne benzettiğini belirterek, "Artık bu tür projelerle devlet desteği ile önce size yüzmeyi havuzda öğretiyorlar sonra denize girmenizi sağlıyorlar. O yüzden size her türlü desteği verecek bu belgeler çok değerli. Emek harcayarak bu belgeleri elde ettiniz. Size gereken sadece sermaye desteği ve birazda atılgan bir ruh. Hepinizde bunun olduğuna inanıyorum. Umarım herkes Gümüşhane ve Türkiye'ye faydalı işler yapar." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener de konuşmasında katılımcı gençleri kutlayarak gelecekte ülke ve şehir adına hayırlı işler yapmaları temennisinde bulundu.

"ESKİDEN GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMAZDI ŞİMDİ DEVLET DESTEKLİYOR"

GTSO Meclis Başkanı Turan Tuğlu ise 'yaşlılar hatıralarıyla, gençler umutları ve hayalleriyle yaşar' özdeyişine örnekleme yaparak, kendi yetiştiği dönemde gençlerin önünün açılmadığını, toplumsal baskı olduğunu, bugün ise değer yargılarının değiştiğini girişimcileri artık devletin desteklediğini söyledi. KOSGEB'in maddi ve manevi manada girişimcileri desteklemesini bir şans olarak nitelendiren Tuğlu, "Günümüzde çok değerli, görüşlerini ortaya atan, büyük cesaretle hareket eden gençlerimiz ve kadınlarımız var. Bu ülkemiz ve ilimiz için bir şanstır. Bu şansı da kullanacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİSİ GİRİŞİMCİ RUHLU İNSAN"

Türkiye'de en önemli ihtiyaçlardan birisinin girişimci ruhlu insanlar olduğunu ifade eden GTSO Başkanı İsmail Akçay ise konuşmasında proje ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler aktardı. Türkiye'de eksik olanın girişimci ruh olduğunu dile getiren Akçay, "Bizim asgari ücretle iş arama lüksümüz olmamalı. Türk milleti cesurdur, atılgandır, mücadelecidir. Bizim kursiyerlerimizde öyle." dedi.

Akçay, 18 Haziran tarihinde başlayan kursun 16 Temmuz tarihi itibarı ile bittiğini, 15 kadın, 45 erkekten oluşan 60 kişinin, girişimcilik, pazarlama ve satış, müşteri ilişkileri, pazar araştırması ve iş planı temel ilkeleri konusunda eğitim aldığını belirterek, kursu bitirenlerin proje karşılığı KOSGEB'den geri ödemesiz 30 bin TL hibe ve ayrıca 2 yıl ödemesiz, 2 yıl eşit taksitli faizsiz 70 bin lira destek kredisi alabildiklerini hatırlattı.

Tören, kursu bitiren girişimcilere belgelerinin katılımcılar tarafından verilmesi ve toplu olarak fotoğraf çekilmesi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz İsmail Akçay Gümüşhane Tuğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title